Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masterclass Superscrieri la Constanța Dragoș Stanca, despre importanța presei locale

ro

17 Mar, 2022 15:26 1200 Marime text
Tema ediției Superscrieri #11 este „presa locală”. Foto: SuperscrieriContinuând misiunea asumată în urmă cu 11 ani în urmă, Fundația Friends For Friends premiază și anul acesta cele mai bune material jurnalistice ale anului în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc în mai 2022. Tema Superscrieri din acest an este presa locală și se concretizează prin introducerea unei secțiuni dedicate jurnaliștilor din presa locală și regională și o caravană Superscrieri în cele mai importante orașe din România. 

Potrivit organizatorilor, Superscrieri ajunge la Constanța vineri, 25 martie, împreună cu Dragoș Stanca (Thinkdigital), să cunoască jurnaliștii locali, studenții și profesorii de la Jurnalism.

„Masterclassul Superscrieri cu Dragoș Stanca va fi moderat de Vlad Tăușance și va avea ca temă importanța presei locale și va avea loc la Facultatea de Litere din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, Sala Senatului. Locurile sunt foarte limitate și dedicate jurnaliștilor locali, studenților și profesorilor de la Jurnalism.

Discuția va fi precedată de proiecția filmului ”Spotlight”, premiat cu 2 Premii Oscar (și alte 4 nominalizări) în 2016, care are la bază investigația condusă de Walter Robinson, care va fi invitatul nostru special la evenimentele de la București: Ziua Superscrieri (15 mai) & Gala Premiilor Superscrieri (16 mai). Ne dorim să pornim discuția de la acest film, care este un exemplu pentru forța pe care o poate avea o publicație locală“ - au mai precizat organizatorii.


Dragoș Stanca este antreprenor tech și investitor cu expertiză în media și transformare digitală. Din 2018, este președintele BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia. Investitor și acționar majoritar al rețelei media și agenției Thinkdigital (activă în Europa de Est și Sud) și fondator al UPGRADE 100 - platformă hybrid media, b2b networking și evenimente dedicate impactului tehnologiei în business și societate, dezvoltată în jurul fostului festival regional iCEE.fest. S-a specializat ca manager de operațiuni media - conducând, înainte de antreprenoriat, companii ori divizii transmedia (print-online-radio-tv) din două foste mari grupuri de presă locale: MediaPro și Realitatea-Catavencu - între 2004 și 2010.

Vlad Tăușance este manager de dezvoltare și designer de programe la Fundația Friends For Friends.

„Considerăm că este un moment bun să ne îndreptăm mai activ către presa locală, care reprezintă un adevărat motor în menținerea democrației și a unei societăți bine educate și informate. Astfel, am creat o nouă categorie principală de concurs pe care o dedicăm presei locale și ne propunem să mergem pentru prima dată în țară, să-i cunoaștem pe cei care fac muncă relevantă și să-i încurajăm în demersurile lor, creând o legătură între central și local.”, a declarat Alexandra Cantor, directoarea Fundației Friends For Friends.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor în vigoare.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii