Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO TEXT Crucea Roșie Română inaugurează în Constanța „Centrul de Promovare a Sănătății“ (FOTO+VIDEO)

ro

05 Oct, 2023 11:15 1438 Marime text

UPDATE 4

Raluca Buzea de la Crucea Rosie ia cuvântul, ea este managerul de proiect.

Nevoia de promovare a sănătății era mare în perioada covid și am pornit aceasta caravană. Am pornit în 17 localități rurale, am pornit cu medici și am făcut sute, mii de consultanții și am constatat ca impactul este foarte mare. Nu reușisem să dezvoltăm mult din acel prim proiect și a izbucnit criza cu cetățenii ucraineni.

Am aplicat chestionare și să îi întrebăm cu ce putem sa îi sprijinim și nevoia mare era să navigăm în sistemul sanitar romanesc. Aveau barajul de limba și nu înțelegeau cum să facă.

Alături de noi, cum bine știți, Crucea Rosie face parte dintr-o mare familie și Crucea Rosie Franceză au fost interesați de acest domeniu, am conceput împreună proiectul și suntem într-o formă îmbunătățită a acestei caravane. 

Pentru că așa mergea evoluția lucrurilor, am ajuns în a doua etapă a activității în câte ne-am dat seama că trebuie să dezvoltam mai mult și avem în centru specialiști. Nu ne dorim să facem tratamente și investigație pe teme medicală, ci să îi direcționăm.



UPDATE 3 

Adrian Halpert a luat cuvântul. 

Eu sunt nou, de luni am început activitatea la Crucea Roșie. Sper ca acest centru să devină o emblemă a ceea ce poate reprezenta Crucea Roșie în comunitate. Mulțumesc frumos și Crucii Roșie Franceze pentru ajutorul oferit.


UPDATE 2

Ioan Silviu Lefter, directorul general Crucea Roșie România vorbește. 

Mulțumesc încă o dată colegilor mei de la Crucea Roșie de aici și Crucii Roșii Franceze pentru această colaborare, care este deocamdată pe doi ani. Am să îi dau cuvântul noului meu coleg.

UPDATE 1 

La eveniment, este prezentă conducerea Crucii Roșii România cât și reprezentanții Crucea Roșii Franța, dar și Mihai Lupu, CJ Constanța.

Este prezent și Dan Culetu, fost prefect. 





Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din Franța și filiala de Cruce Roșie Constanța  inaugurează “Centrului de Promovare a Sănătății” , un proiect prin care cetățenii ucraineni din județ și persoanele vulnerabile din comunitate vor beneficia de consiliere și servicii medicale gratuite.  

Centrul de Promovare a Sănătății din Constanța oferă acces gratuit la servicii de medicină generală și pediatrie, consiliere psihologică și activități psihosociale.


La nevoie, beneficiarii Centrului vor fi îndrumați în sistemul medical public și privat din România pentru continuarea investigațiilor, iar Crucea Roșie Română va oferi asistență financiară pentru cazurile vulnerabile care necesită investigații medicale suplimentare și medicamente. Se va asigura, de asemenea, transportul la unități medicale pentru persoane cu dizabilități sau pentru cei cu condiții severe, astfel încât, toți cei care au cu adevărat nevoie să beneficieze de sprijin. 

La eveniment participă și președintele CJ Constanța. 



Despre Centrul de Promovare a Sănătății, o componentă esențială a unui proiect vast 

Centrul de Promovare a Sănătății este o componentă esențială a unui proiect vast ce implică inaugurarea a şase centre de promovare a sănătăți, alături de implementarea unei Caravanie de Sänătate mobilă care va parcurge 14 județe din țară pentru a oferi servicii medicale gratuite.

Sprijin medical în 14 județe cu ajutorul Caravanei de Sănătate în paralel cu Centrele de Promovare a Sänătății, Crucea Roşie Românã a lansat în luna iunie a.c., Caravana de Sănătate. Șase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor merge în 14 județe ale țării și vor asigura consultații medicale direct în comunitate, oferind astfel oamenilor şansa de a depista la timp afecțiuni care pun viața în pericol.



În funcție de analiza de nevoi dín fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialişti, asistenți medicali și voluntari ai Crucii Roşií Române vor evalua starea de sănătate a beneficiarilor prín analize medicale de bază și vor oferi consultații de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum și alte specializări.

Până acum, Caravana de Sănătate a poposit în județele Galați, Tulcea, Constanța, Satu Mare și Călărasí unde a oferit consultații medicale pentru 1.853 de beneficiari. Până la finalul lunii august 2024, Caravana de Sănătate a Crucii Roşii Române va ajunge în județele Vaslui, lași, Botoșani, Suceava, Maramureş, Sălaj, Sibiu, Braşov și Cluj.



Citește și:

Ajutoare pentru locuitorii cu venituri modeste din Cumpăna, oferite de Crucea Roșie

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii