Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile locale din Năvodari au dat startul acțiunii de deratizare

ro

23 Jun, 2014 23:18 2065 Marime text
Căldura aduce de la sine insectele dăunătoare, dar și deranjante pentru oameni. Pentru confortul locuitorilor orașului Năvodari, autoritățile au demarat o acțiune de deratizare, pentru a combate numărul mare de țânțari și muște din această perioadă.
„Misiunea pe care o executăm acum la Năvodari este pentru combaterea insectelor, în special țânțari și muște, astfel încât locuitorii și turiștii din zonă să se simtă confortabil. Avionul are capacitatea de a împrăștia substanța necesară pentru acest scop”, a spus Victor Guramba, pilot.
La fiecare zbor, avionul este încărcat cu 1.200 de litri de insecticid, împrăștiat în zonele cheie, în special deasupra spațiilor verzi. În zbor, pilotul activează instalația care pulverizează soluția. Acțiunea este programată să dureze până marți seară.
„Am  început de dimineață cu delarvizare pe apă, pe stufăriș, pe toate zonele umede, iar  acum începem cu dezinsecția propriu-zisă pentru muște și țânțari”, a declarat Gelu Bîrlădeanu, șef formație Gospodărie.
Fiecare zbor este calculat și în funcție de direcția vântului, astfel încât insecticidul să nu fie risipit sau împrăștiat către mare. Avionul zboară la aproximativ cinci metri deasupra blocurilor. Acțiunea este repetată în fiecare an, odată cu sosirea anotimpului cald.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii