Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poduri şi podeţe pentru reducerea riscului de inundaţii la Oltina

ro

20 Aug, 2010 02:11 2960 Marime text
Oltina_Gheorghe_Chirciu.jpgÎn prezent, Primăria Oltina se ocupă de pregătirea unităţilor de învăţământ pentru deschiderea noului an şcolar # Potrivit primarului Gheorghe Chirciu, Şcoala Satu Nou va fi închisă din cauza numărului mic de elevi

Actuala administraţie locală a comunei Oltina a mărit gradul de colectare a taxelor şi impozitelor.

„În anul 2007, gradul de încasare a plăţilor de la contribuabili era de 52%, în 2008 a crescut la 70%, iar în 2009 la 85%. Este un lucru îmbucurător având în vedere faptul că în funcţie de cât colectăm, primim şi bani de la Consiliul Judeţean", ne-a declarat primarul Gheorghe Chirciu.

Oltina.jpgPrioritatea Primăriei Oltina este în prezent pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru începerea noului an şcolar. „Reabilităm şi igienizăm şcolile din Răzoare şi Oltina. Şcoala din Satu Nou se închide din cauza numărului mic de copii. În clasele I-IV sunt patru elevi, iar în clasele V-VIII sunt cinci şi nu se mai justifică nici costurile pentru întreţinerea şcolii şi nici decontul transportului pentru cadrele didactice", ne-a declarat edilul din Oltina. Chiar dacă şcoala din Satu Nou se va închide, problemele autorităţii locale nu dispar cu totul. Copiilor din Satu Nou trebuie să li se asigure transportul până la Oltina. „Nu avem microbuz de transport şcolari. Suntem pe lista de aşteptare, dar acum nu se mai dau. Am cerut şi în 2008 şi nu ni s-a repartizat. În 2008 am transportat copiii cu o Dacie pe care o aveam eu, iar în 2009 cu un microbuz particular pentru care plăteam 12 milioane lei vechi. Dar anul acesta nu ştiu ce soluţie vom mai găsi", ne-a declarat primarul Gheorghe Chirciu. Edilul a adăugat că au existat discuţii şi referitoare la închiderea şcolii din Răzoare, însă a precizat că acest lucru va fi imposibil având în vedere lipsa transportului şi faptul că acolo învaţă aproape 80 de elevi. „La 70 de copii îmi trebuiau două microbuze pentru că nu poţi trezi copiii la cinci dimineaţa să ajungă toţi la şcoală, pentru că însemna ca în cazul în care dispuneam de o maşină aceasta să facă două ture", a mai spus primarul.

Proiect de reabilitare a reţelei de apă de la Răzoare

Alte proiecte de interes pentru comunitatea locală din Oltina sunt şi cele depuse de curând spre finanţare de către primarul Chirciu. Este vorba despre regularizarea Văii Groapa Adâncă, ce presupune realizarea a opt poduri şi podeţe în Oltina, iar apoi, într-o altă etapă, şi construcţia de canale de colectare a apei pluviale. Valoarea totală a proiectului, depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este de 25 de miliarde de lei vechi. De asemenea, la acelaşi minister, primarul Chirciu a depus şi un proiect privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în localitatea Răzoare. „Trebuie cumpărate pompe noi şi realizat un bazin", a spus primarul. Sistemul de alimentare cu apă din Răzoare deserveşte un număr de 300 de familii.

În ceea ce priveşte însoţitorii persoanelor cu handicap, primarul Gheorghe Chirciu a declarat că a redus din numărul dosarelor de ajutor social şi a solicitat ca fondurile aferente să revină acestora. În Oltina sunt şapte asistenţi personali, iar în Răzoare patru. „Au fost plătiţi până acum lunar. Am făcut această solicitare şi ni s-a spus să aşteptăm până la rectificarea bugetară", a precizat primarul comunei Oltina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cineva 26 Aug, 2010 15:33 De ce nu datzi insotzitori in somaj?De fapt cam asta era scopul inca de la inceputul anului