Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foraje de apă la Tufeni şi la Fântâna Mare, cu bani de la bugetul local

ro

17 Feb, 2012 02:27 2975 Marime text
Independenta_primar_Cristea_Gascan_06.jpgCele două foraje vor fi executate cu fonduri de la bugetul local, iar de execuţia lucrării se va ocupa SC RAJA SA

Reprezentanţii Primăriei Independenţa vor finaliza în perioada următoare ultimele detalii legate de executarea a două foraje hidrologice de exploatare în satele Tufeni şi Fântâna Mare. Potrivit primarului comunei, Cristea Gâscan, cele două foraje vor fi executate cu fonduri de la bugetul local. „Urmează să mă întâlnesc cu Felix Stroe, directorul RAJA SA, pentru a discuta proiectul privind construcţia celor două foraje", a precizat primarul.

independenta_foraje_apa.jpgLa nivelul localităţii, vor mai fi pietruiţi 15 kilometri de drum. Contractul în valoare de peste 2.000.000 de lei va fi executat de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Şeful autorităţii locale mai are în plan reabilitarea a două CAP-uri. După modelul CAP-ului din Movila Verde, cele două construcţii sunt prevăzute cu dispensar, punct de poliţie locală, cabinet de primar, birou pentru consilierii locali, astfel încât să existe spaţiul necesar desfăşurării de anchete sociale. Sediile celor două CAP-uri vor găzdui şi câte o sală de grădiniţă. Proiectul privind realizarea unei unităţi preşcolare în Independenţa prinde şi el contur, după ani buni de aşteptare. Finanţarea va fi asigurată de Consiliul Judeţean. Sunt alocaţi 2.000.000 de lei pentru construirea unei clădiri cu parter şi un etaj. Din aceleaşi fonduri, urmează să fie asigurată şi utilarea unităţii preşcolare. În momentul de faţă, prichindeii învaţă în condiţii vitrege în sediul Căminului Cultural din localitate, fiind chemaţi la studiu şi după-amiază, contrar prevederilor legale. „Ei învaţă în două serii, la Căminul Cultural. Vă daţi seama, prichindeii sunt nevoiţi să vină la grădiniţă după ora 12.00, ceea ce nu este indicat", a menţionat primarul Cristea Gâscan. 88 de copii sunt înscrişi în prezent la grădiniţă. Dacă unitatea preşcolară va fi finalizată până-n toamnă, clasa pregătitoare, prevăzută de actuala Lege a Educaţiei, va funcţiona în sediul grădiniţei, susţine primarul, care preferă să-i ştie pe cei mici în clădirea grădiniţei şi nu în cea a şcolii. „Dacă grupa pregătitoare va funcţiona în şcoală, ceea ce nu ne dorim, vom căuta să restricţionăm cumva accesul celor mari în zona sălilor în care vor învăţa cei mici", a precizat şeful autorităţii locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii