Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial După un referendum ratat, urmează divorţul USL...

ro

10 Aug, 2012 02:20 4487 Marime text
Camelia-Balan.jpgPreşedintele interimar Crin Antonescu şi-a atras antipatia social-democraţilor, care nu-şi mai doresc să susţină un liberal care şi-a permis să atace Guvernul condus de Victor Ponta. La rândul lui, premierul Victor Ponta este criticat atât de liberali, cât şi de propriii colegi de partid întrucât a renunţat la organizarea mini-recensământului, singurul care în concepţia lor ar fi putut să determine validarea referendumului pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Urmarea conflictului intern este cât se poate de previzibilă. Vitrega logodnă PSD-PNL-PC este pe cale de a se rupe din dorinţa şi la cererea părţilor, care niciodată nu au fost o putere aşa cum au lăsat să se înţeleagă.

Anunţul premierului Victor Ponta privind renunţarea la organizarea mini-recensământului şi declaraţia preşedintelui interimar Crin Antonescu potrivit căreia Guvernul a dat dovadă de „timiditate şi confuzie" au adus USL-ul în derivă. În spatele declaraţiilor post-factum potrivit cărora cei doi lideri „colaborează foarte bine" stă de fapt adevărul, cel al scindării făcăturii cu nume de USL. Ceea ce încearcă cei doi lideri este o tentativă eşuată de a se convinge pe ei şi pe cei peste opt milioane de români care au votat la referendum (dintre care şapte milioane pentru o aceeaşi cauză ca şi useliştii, şi anume cea a schimbării) că în interiorul USL toate merg strună şi că în ciuda declaraţiilor politice antagonice USL-ul nu se află în degringoladă. De ce ar spune Crin şi Ponta „colaborăm foarte bine" dacă nu pentru a acoperi eşecul înregistrat în urma referendumului?! Îşi spun lor, o spun şi naţiunii, se mint pe ei şi o ţară întreagă pentru că nu-şi permit şi nu vor să recunoască nereuşita de la referendum şi implicit insuccesul în privinţa reformării ţării.

În urma ultimelor declaraţii făcute de cei doi lideri ai USL, liberalii şi social-democraţii au început să-şi aducă reciproc acuze. Social-democraţii declară că nu pot să-l susţină pe Crin Antonescu în condiţiile în care acestea îşi permite să le aducă critici. Pe de altă parte, Ponta este certat atât de liberali, cât şi de social-democraţi că a renunţat subit la organizarea mini-recensământului, singurul care ar fi putut valida referendumul.

O vorbă înţeleaptă din popor spune că atunci când doi se ceartă, al treilea câştigă, în cazul nostru al treilea este PDL-ul. De altfel, deja sunt membri USL care îşi fac scenarii şi calcule cu ce va urma după 31 august, când Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni.

P.S.: După un referendum ratat, urmează divorţul USL... Dar, din păcate, cei care vor plăti pentru organizarea unui referendum uselist care a costat 95 de milioane de lei de la buget şi care a menţinut în mod neîndreptăţit starea de conflict politic sunt românii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana24 13 Aug, 2012 14:03 In conformitate cu ceea ce oamenii au cerut in ianuarie 2012 in strada, in frig si in teroare, USL a daramat guvernele Boc si Ungureanu, a luat masuri pentru marirea pensiilor si a salariilor si l-a adus pe Traian Basescu in fata romanilor. Romanii au votat DA pe 29 iulie aratand astfel ca rolul USL a fost acela de a-i reprezenta pe romanii mintiti, umiliti si jigniti de un personaj care nu mai are ce cauta in spatiul public romanesc. Daca USL se desparte maine, putem spune ca si-a dus la capat toate obiectivele. Multumesc, Crin Antonescu!
  • mariejeanne 13 Aug, 2012 10:37 Mini-recensamantul ar fi fost fraudat la fel ca si referendumul, asta stim cu totii. Din moment ce basescu se afla mai presus decat orice autoritate a statului, nu poate fi inlaturat prin mijloace civilizate, iar posibilitatea unei demisii din spiritul sau civic sau onoarea personala este total exclusa! In rest, cine afirma ca 8 milioane de roamni nu reprezinta o majoritatea si referendumul trebuie invalidat si cine afirma ca o alianta care sustine interesul si dorinta poporului nu trebuie luat in considerare, la fel cum nici persoana in cauza nu ia in considerare decat interesul propriu!
  • anamaria205 13 Aug, 2012 10:23 Poporul roman s-a saturat de acest razboi politic. Pe zi ce trece, economia Romaniei sta tot mai prost, e pe punctul de a se arunca intr-o prapastie din care nu sunt sigura daca ne vom reveni curand.Pentru a stopa toate aceste lucruri, Basescu ar trebui sa-si dea demisia, ca noi sa putem avea o viata mai buna, pt ca meritam!