Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce ar fi credibila Androneasca in comparatie cu „Spiru Haret"?!

ro

17 Jul, 2009 02:46 6678 Marime text
manuela1_editorial.jpgAbramburica a bramburit de tot sistemul de învăţământ românesc. Văzând dezastrul din sistem, lumea se întreabă dacă nu cumva varianta cu Ana Birchall la Educaţie era mai bună decât cea actuală. Rău am ajuns. 

Ministrul Ecaterina Andronescu a provocat un scandal de zile mari, după ce a anunţat că specializările la ID, ale Universităţii „Spiru Haret", sunt ilegale. Pe nepusă masă şi fără alte avertismente, care să permită universităţii particulare să-şi remedieze neregulile, ministresa a anunţat că diplomele absolvenţilor la aceste specializări sunt bune de aruncat la gunoi. Anunţul a şocat opinia publică, chiar şi pe o bună parte dintre cei şcolarizaţi în instituţiile de învăţământ superior de la stat. Tupeul Androneascăi depăşeşte orice limite. Deşi nu sunt ministru, mă gândesc că puteau fi găsite alte forme de aducere pe calea cea bună a facultăţilor înfierate ca ilegale de Abramburica. Este vorba despre mii de oameni care s-au înscris la aceste forme de învăţământ ale specializărilor universităţii în cauză şi care au plătit sume deloc de neglijat pentru a urma cursurile ei. Normal era ca aceste nereguli, dacă ele există, să fi fost dezvăluite mai demult. Mulţi se întreabă de ce i-a căşunat ministresei abia acum, având în vedere că şi în fostul său mandat, existau aceste specializări ale Spiru Haret. Nu percepem încă miza acestui scandal, deşi speculaţii sunt cu privire la atitudinea ministrului, însă sunt convinsă că până la urmă vom şti de ce răstoarnă ea catedrele din această universitate abia acum. Scandalos este faptul că, la examenul de titularizare, absolvenţii acestei universităţi au fost daţi afară din sala de examen. Până la urmă, nimeni nu poate şti sigur dacă acei candidaţi nu au fost bine pregătiţi (urmau să fie verificaţi şi prin examenul de titularizare), şi nimeni nu îi poate acuza, aşadar, că au făcut o facultate ilegală, devreme ce, pe vremea când erau studenţi, nimeni din Ministerul Învăţământului, Educaţiei, Cercetării sau cum s-o fi numit el de-a lungul erelor, nu a zis nici pâs. Aşadar, de ce trebuie să aibă de suferit atâţia oameni, în căutarea unui loc de muncă şi care şi-au rupt de la gură să facă nişte studii? Nu se putea face mai întâi o anchetă, nu se puteau aplica avertismente mai întâi? Nu de altceva, da să ştie şi omul în ce se bagă, când cotizează la o facultate particulară. Oricum, cert este că, de când şi-a reluat scaunul de ministru al acestui portofoliu, Androneasca a mers din gafă în gafă. Subiectele la teza de la limba română au fost greşite, la fel şi cele de la istorie. Şi atunci, de ce ar avea Androneasca mai multă credibilitate decât „Spiru Haret"?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioana 14 Aug, 2009 23:14 Intreb doar : daca studentii de la particular sunt atat de prost pregatiti, de ce ii tot apostrofati? Nu vad care e problema...in fond,acesti studenti -prost pregatiti precum ii numiti chiar dvs.- nu fac altceva decat sa puna in evidenta pregatirea si aptitudinile domniilor dvs.-absolventi ale univ. de stat-care sustineti ca aveti un intelect superioar.Deci,in cazul in care candidati pt. o functie impreuna cu absolventi ai univ. particulare nu aveti niciun motiv sa va temeti.Din contra,prostia lor va va pune intr-o lumina favorabila si sansele sa obtineti functia respectiva cresc considerabil.Astea fiind spuse,daca absolventul de la particular nu reprezinta nicio amenintare pt. absolventul de la stat,de unde atata ura si disperare? De ce atatea pietre aruncate in directia lui?
  • lupus 28 Jul, 2009 22:22 pentru imbecilii penibili care sustin o retardata in frunta invatamantului cum explicati voi putzoi sfertodocti sirul nesfarsit de cretinisme vizibile de orice om cu bun simt facute de vita asta nesimtita si n****a katiusa ecaterinca catea incalduri piciorusa n***a auzi tu noblete rara la vaca aia mizerabila huooo sa va fie rusine mars in siberia gunoi socialist
  • Ilie butelie 24 Jul, 2009 07:14 Draga spirulina, te rog sa-l citesti pe Bodriar despre"bunurile simbolice". Cineva trebuie sa te recunoasca ca si prof universitar. Ori "Spiru" si-a tras profesori de la sine putere. Apropo, Paunescu este prof univ in ce? In mancat cacat! Nu confunda elucubratiile poetului cu stiinta. Romania nu are decat 2 poeti (Emins. si Nichita St) punct. Nu numai ca tipareste diplome pt plebei ci a facut ceva mult mai grav, a dat titluri universitare (prof, conferentiar etc). Ori asa zisii profi, cam sunt senatori, parlamentari etc. Tie iti place cum traiesti in Romania. E, asta e stiinta ci capacitatea lor de a conduce tara. Scumpii, ce-ar fi sa te apuci tu de f.u.t.u.t
  • fara nume 21 Jul, 2009 20:42 ii dau dreptate Manuelei, Androneasca e o politruca, fara niciun talent de conducere, a facut praf reforma marelui Marga. Dar, ce sa faci Psd-ul a avut si are niste catastrofe care in mod normal nu ar conduce, in lumea civilizata nici o ferma de proci. Tanti Abramburica e pe dinafara problemei.
  • pusi 21 Jul, 2009 07:05 rusine - doamna Andronescu este o adevarata ,,doamna'
  • Eu 20 Jul, 2009 21:37 O ignoranta autoarea acestui articol.
  • CVT 20 Jul, 2009 17:23 Ce titlu tembel! Nu vad nici un comentariu favorabil articolului. Neinspirata ziarista, datio afaraaaaa!
  • Elena 20 Jul, 2009 15:28 Fata asta de la ziar vorbeste ca in mahala.Cine iti da tie dreptul sa spui Androneasca? Ati facut aceleasi scoli? Sa-ti fie rusine, intr-un ziar cu staif nu se poate scrie asa! Poate asa poti scrie despre (sexi) braileanca, nu despre ministrul invatamantului. Halal de parintii tai!
  • DT 20 Jul, 2009 15:12 Doamna Andronescu are dreptate! Geoana are nevoie de voturi!Cine va castiga? Nu e greu de intuit.Daca d-na Andronescu isi va da demisia,va castiga aprecierea oamenilor cinstiti din tara asta.Geoana o va pierde!Va pierde chiar mai mult decat ar avea de castigat facand jocul celor de la universitaea cu scandalul.Si va da si un semnal ingrijorator,acela ca ,si in invatamant, Romania e tara unde orice e posibil. Atentie: nu tara tuturor posibilitatilor, care e alta! A se sesiza diferenta!
  • Argus 20 Jul, 2009 15:04 Pentru Manuela Moldoveanu, apropo de calitatea invatamantului de la "Spiru" si de aiurea:Invatamantul la distanta/ Este-n ultima instanta/Un fel de scoala, cam departe/Si de profesori si de ...carte!Te-ai discreditat iremediabil ,arncandu-te cu capul inainte. Se vede ca nu stii despre ce scrii!Sau ai primit vreo camanda?!
  • Ştefan 20 Jul, 2009 13:22 Ministrul Andronescu are dreptate. Nu sunt împotriva învăţământului privat, dar se pare că pentru ei aceasta este doar o afacere profitabilă, din care au de suferit cei care au învăţat "pe bune". Şi încă ceva: cine s-a înscris la secţii neacreditate a făcut-o pe risc propriu.
  • Unul 20 Jul, 2009 12:57 Pe ministrul Educatiei din Romania o cheama Andronescu. Ecaterina Andronescu! E un prof. univ.dr., o persoana de o noblete rara, si nu cred sa fi fost colega de scoala cu Manuela Moldoveanu (ii scriu numele cu majuscule pentru ca asa cer normele limbii romane...). O minima decenta din partea autoarei articolului ar fi facut-o sa evite nuanta peiorativa din " Androneasca".Dar conditia ei de absolventa la "particular" i-a inveninat condeiul...
  • Costin 20 Jul, 2009 12:15 Sigur esti absolventa unei facultati particulare, daca nu cumva chiar a uneia din "Spiru Haret"!In plus, nu esti bine informata si nici nu vrei ca te informezi.Citeste Legea 87/2006 si, daca n-ai terminat la vreo "fabrica de diplome",vei intelege ca orice institutie de invatamant-preuniversitar sau universitar- nu poate infiinta specializari noi, fara a se supune unei evaluari externe din partea unei institutii abilitate (ARACIS, in cazul invatamantului universitar)si fara a fi autorizata si apoi acredidata de catre aceasta.Eu stiu foarte bine,din cadrul mai larg al familiei mele, cum se iau diplomele la "Spiru", in raport cu cele de la invatamantul de stat, si sunt de-a dreptul revoltat. Lucrurile astea trebuie sa inceteze! Asa ca,Manuela Moldoveanu, cauta un alt subiect si nu te expune inutil! Pierzi din credibilitate, lucrul cel mai de pret pentru un ziarist.Daca se respecta si nu gandeste cu maruntaiele...
  • :) 17 Jul, 2009 17:14 Ce-i papusa, ai si tu diploma de la Spiru Haret?