Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serbare de Crăciun, în Oltina

ro

05 Dec, 2013 00:00 4227 Marime text
În comuna Oltina, ca şi în multe alte localităţi, copiii se află în această perioadă în centrul atenţiei. Şeful autorităţii locale, Gheorghe Chirciu, a precizat că a pregătit cadouri pentru cei 380 de copii din localitate. „Deşi a fost un an greu, cu un buget sărac, nu aveam cum să-i uităm pe copii”, a precizat primarul comunei Oltina. Gheorghe Chirciu a mai spus că darurile vor fi împărţite celor mici în cadrul unei serbări, care va fi organizată în Căminul Cultural Oltina. Ca de fiecare dată, cel mai aşteptat moment al serbării va fi cel al sosirii lui Moş Crăciun.
 
„Nu sunt adeptul măririi taxelor şi impozitelor”
 
Noul an începe în toată ţara cu noi prevederi legislative. Întrebat cu privire la majorarea suplimentară a taxelor şi impozitelor cu peste 20% în cazul persoanelor fizice, şeful autorităţii locale a răspuns: „Avem probleme cu colectarea la valorile care sunt acum. Nu cred că le vom mări (n.r. taxele şi impozitele), doar dacă ne obligă legea o vom face”. Şeful autorităţii locale a precizat că hotărârea aparţine Consiliului Local Oltina, însă el ca primar nu este adeptul măririi taxelor şi impozitelor.
 
„Nu m-am dus în Primărie pentru salariu”
 
În ceea ce priveşte proiectul referitor la majorarea cu 30%, din 2014, a salariilor primarilor, viceprimarilor şi şefilor din consiliile judeţene, Gheorghe Chirciu a afirmat: „Pe mine nu mă interesează că indemnizaţia este mică sau că este mare. Nu m-am dus în Primărie pentru salariu”. Şeful autorităţii locale este însă de părere că salariul unui primar este mic. „Un primar nu are cum să trăiască din indemnizaţia pe care o primeşte, ceea ce îl şi determină să săvârşească anumite fapte reprobabile”, explică acesta. Şeful autorităţii locale a mai spus şi că salariile aleşilor locali ar trebui să fie mărite odată cu cele ale personalului din Primărie.

Totodată, Gheorghe Chirciu, a mărturisit că indemnizaţiile aleşilor locali ar trebui să fie stabilite în funcţie de numărul locuitorilor, explicând că sunt comune care au locuitori mai mulţi decât unele oraşe şi, cu toate acestea, indemnizaţia primarilor acelor comune este net inferioară.
În ceea ce-l priveşte, Gheorghe Chirciu a precizat că are o indemnizaţie de 1.800 de lei şi că de cel puţin două ori pe an o donează pentru a susţine desfăşurarea de evenimente culturale sau Ziua Comunei.
Potrivit proiectului de lege aprobat de senatori, primarul unui municipiu ar putea primi între 5.774 de lei şi 6.333 de lei, în funcţie de categoria de oraş, primarul de comună ar putea primi între 3.331 de lei şi 4.012 lei, iar preşedintele consiliului judeţean - între 6.578 de lei şi 6.612 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii