Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenie și voie bună la Serbarea Câmpenească, de la Cumpăna, județul Constanța (FOTO)

ro

27 May, 2024 11:21 789 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Cumpana News

 
  • Comuna Cumpănă a găzduit în data de 25 Mai 2024, o tradițională Serbare Câmpenească, organizată de Primăria și Consiliul local al comunei, care au adus împreună comunitatea într-un spirit de prietenie și voie bună.
 
Inițial programat pentru data de 1 Mai 2024, evenimentul a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar a fost cu succes reprogramat.
 
Participanții au avut parte de un spectacol live de muzică și dans oferit de artiștii locali. Sute de localnici și prieteni ai comunei s-au prins în horă, la marea petrecerea organizată pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră! Pe scenă au evoluat membrii ansamblurilor folclorice „Româncuța”, “Mugurașii Cumpenei”, “Boboceii Cumpenei”, “Doina Cumpenei”, “Meleaguri Dobrogene” și “Mândre Dobrogene”.

Spectacolul a fost întreținut și de soliștii vocali Luzinschi Ştefania, Iordan Elena, Câmpanu Cătălin, Scurtu Andreea, Slujitoru Cristina, Coman Ilia, Roșu Miruna, Alexandru Anelis, Călin Elena, Daniel Ciabuca, Maftei Ingrid Georgiana, Ciobănel Diana, Bistriceanu Ana-Maria, Iulian Tănase, Costea Lucian, Marian și Denisa Bordea, și Jan Nițu.
 
Programul s-a adresat tuturor locuitorilor, pe scenă urcând de asemenea și trupele de dans modern ale Clubului “All in one dance” din comuna Cumpăna, Formația Soarli și Grupul Vocal “Lira Folk”.
 
Standurile cu produse tradiționale locale și show-urile culinare au fost o adevărată atracție, oferind participanților ocazia de a descoperi și aprecia bogăția culinară românească și internațională.
 
De asemenea, copiii s-au putut bucura de activități recreative precum ateliere de creație, face painting și tobogane, care au adus zâmbete pe fețele lor.
 
În cadrul serbării, Autoritatea Publică Locală a avut bucuria de a premia sportivii și antrenorii Clubului Sportiv “Victoria” Cumpăna, care au obținut rezultate remarcabile în competițiile sportive din ultima perioadă, recunoscând efortul și dedicarea lor în promovarea sportului și a valorilor sănătoase în comunitatea noastră.

„Ziua de 25 mai 2024 reprezintă serbarea câmpenească pe care Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna o realizau pe 1 mai. Situația meteo nu ne-a permis, iar de data aceasta petrecerea nu a constat doar în sfârâirea grătarelor ci și premierea sportivilor comunei Cumpana. Ne aflăm in perioada în care se desfășoară campionatele naționale, iar Cumpăna are copii ce au obținut rezultate bune. Sumele oferite sunt simbolice, oferite cu ajutorul sponsorilor cărora le mulțumesc. La șah avem locuri fruntașe, la gimnastică ritmică, la lupte, sectii ale clubului sportiv Cumpana. Avem secție de baschet și handbal, și vom salva copiii din ghearele pierzaniei, să nu meargă în cluburi, la droguri sau săli de jocuri.”, a declarat doamna primar a comunei Cumpăna, Mariana GÂJU.
 

„Mulțumim tuturor celor care au sărbătorit astăzi alături de noi. Mulțumim și felicităm pe toți cei implicați în organizarea și desfășurarea acestui eveniment de succes, care a adus bucurie și unitate în comuna noastră. Ne bucurăm să vedem comunitatea noastră prosperând și sărbătorind împreună tradițiile și valorile comune ale neamului românesc”, spun reprezentanții Primăriei Cumpăna.
 

 
Citește și
 ”Serbare Câmpenească” la Cumpăna, un prilej de bucurie și socializare pentru toți locuitorii (GALERIE FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii