Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie recepţia lucrărilor la DC 48 Primăria Oltina se află în imposibilitatea de a plăti TVA-ul

ro

07 Nov, 2013 00:00 2358 Marime text
Recepţia lucrărilor la Drumul Comunal (DC) 48 va avea loc la începutul săptămânii următoare. Chiar dacă obiectivul de investiţii este finalizat, o problemă o constituie în continuare imposibilitatea autorităţii locale de a achita TVA-ul aferent proiectului. Vorbim de o investiţie de 5.000.000 de lei, la care se aplică un TVA de 24%, TVA ce cade în sarcina autorităţii locale. „Am făcut de curând adresă la Consiliul Judeţean. O să facem şi la Guvern. Acest TVA e rambursabil şi în momentul în care vom primi banii îi vom putea returna”, a explicat şeful autorităţii locale Gheorghe Chirciu. Primarul susţine că va face o nouă adresă la Consiliul Judeţean, în care le va explica acest aspect consilierilor judeţeni.

Precizăm că Drumul Comunal 48, care urmează să fie inaugurat săptămâna următoare, face legătura între Oltina şi Satu Nou şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 9 kilometri, însă numai 5,5 kilometri au fost reabilitaţi prin pietruire, asfaltare şi supraînălţare, întrucât această porţiune a fost afectată de inundaţii în anul 2010. Pentru diferenţa rămasă de 3,5 kilometri, primarul intenţionează să găsească o altă sursă de finanţare, solicitând sprijin în acest sens şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Amintim că pentru reabilitarea celor 5,5 kilometri de drum Primăria Oltina a atras bani de la Uniunea Europeană, pe Măsura 322.

Continuă investiţiile în reţeaua de apă

Primarul Gheorghe Chirciu a declarat că lucrările au avansat şi în privinţa reţelei de apă, obiectiv efectuat pe raza localităţii Oltina. „Am reuşit să mai înlocuim 500 de metri din conducta principală. Până în momentul de faţă am montat 2 kilometri de conductă. Mai avem 1.000 de metri liniari de înlocuit şi încheiem acest obiectiv”, a menţionat şeful autorităţii locale. Banii pentru această lucrare sunt alocaţi de la bugetul local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii