Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Mihail Kogalniceanu dezminte afirmatiile tendentioase ale contracandidatilor

ro

04 Jun, 2004 00:00 1248 Marime text

Campanie electorala cu afise denigratoare

Apropierea alegerilor locale a luat parca mintile unora dintre candidatii la functiile de primari ai localitatilor din judet * Primarul Traian Dinu s-a confruntat, pe toata durata campaniei electorale, cu o serie de atacuri la persoana sau lovituri sub centura * Zilele acestea, pe strazile din localitate au fost impartite afise prezentand imagini cu o vila impunatoare al carei proprietar ar fi chiar primarul Dinu * Seful administratiei publice locale sustine ca totul este o minciuna si un mod grosolan de a face campanie electorala * In ciuda tuturor oprelistilor, ieri au demarat lucrarile de aductiune a retelei de gaze naturale

Perioada campaniei electorale pentru alegerile locale s-a dovedit a fi una in care promisiunile facute anterior nu au fost respectate. In pofida declaratiilor liderilor politici ca, in campania electorala, nu vor fi folosite atacuri la persoana sau alte lovituri sub centura, realitatea a fost cu totul alta. Apropierea alegerilor a reusit sa tulbure pana si linistea locuitorilor din mediul rural. In plus, campania electorala a luat parca mintile unora dintre candidatii la functiile de primari ai localitatilor din judetul Constanta.Un astfel de caz a fost inregistrat si in comuna Mihail Kogalniceanu, unde actualul primar Traian Dinu s-a confruntat, pe toata durata campaniei electorale, cu nenumarate lovituri sub centura din partea contracandidatilor. In urma cu cateva saptamani, va semnalam ca Traian Dinu era acuzat ca il sechestrase fara motiv pe Sorin Munteanu, inspector al unei institutii de stat din Constanta. Acuzele aduse in presa l-au determinat pe primarul comunei Mihail Kogalniceanu sa depuna o plangere penala impotriva lui Sorin Munteanu. Dupa mai multe saptamani in care primarul Dinu a tinut capul de afis al unora dintre cotidienele constantene, aducandu-i-se o serie de acuzatii calomnioase, tupeul contracandidatilor nu s-a oprit aici. In opinia sefului administratiei publice din Kogalniceanu, "totul s-a exagerat in mod intentionat, urmarindu-se in acest fel denigrarea mea". Seria afirmatiilor tendentioase la adresa primarului Traian Dinu a culminat in aceste zile cu imprastierea pe raza localitatii a unor afise denigratoare. Potrivit declaratiilor primarului Dinu, aceste afise contin, in opinia contracandidatilor la functia de primar al comunei, imagini cu o vila impunatoare al carei proprietar ar fi chiar el. "Astfel de afise sunt impartite de catre contracandidati populatiei pe strada, din mersul masinii. Dupa parerea mea, acesta este un mod grosolan de a face campanie electorala, mai ales ca nu am cunostinta de existenta acestei case. Toate proprietatile pe care le detin sunt trecute in declaratia mea de avere, care poate fi citita de orice persoana. La fel de bine, locuitorii comunei cunosc faptul ca eu nu detin un imobil de acest fel", a subliniat primarul Traian Dinu. Totusi, in pofida celor afirmate de contracandidatii la Primaria Mihail Kogalniceanu, Traian Dinu declara ca are incredere in modul in care comunitatea va sti sa discearna binele de rau si, in final, cetatenii vor sti pe cine sa aleaga pentru a le conduce destinele in viitorii patru ani.

Au demarat lucrarile de aductiune a retelei de gaze

In ultimii ani, comuna Mihail Kogalniceanu a suportat mai multe transformari in binele comunitatii. Si asta prin efortul primarului Traian Dinu. Chiar daca au existat nenumarate voci care declarau ca in localitate nu va fi niciodata introdusa reteaua de alimentare cu gaze naturale prin demersul actualului primar, totul s-a dovedit a fi o diversiune. In acest moment, ceea ce era doar proiect a devenit realitate. In cursul diminetii de ieri au demarat lucrarile pentru instalarea retelei de gaze. Pentru realizarea acestui obiectiv, primaria a alocat inca de acum cateva luni aproximativ 10 miliarde lei. Banii vor fi folositi pentru aductiune, mai exact pentru aducerea pana in comuna a sistemului de gaze si SRM - o statie de transformare. Reteaua de aductiune se va intinde pe o lungime de patru kilometri, iar cea de distributie va avea o lungime de 15 kilometri. "Ieri, societatea care se ocupa de lucrari a demarat prima faza a proiectului, urmand ca in ziua de 9 iunie sa aiba loc licitatia pentru firma care se va ocupa de distributia gazelor naturale", a precizat Traian Dinu. Demararea lucrarilor de aductiune a retelei de gaze naturale reprezinta, potrivit declaratiilor primarului comunei Mihail Kogalniceanu, un moment deosebit pentru toti locuitorii, deoarece in scurt timp acestia vor beneficia de servicii de calitate si mult mai ieftine. Dupa introducerea sistemului de gaze naturale in localitatea Mihail Kogalniceanu, reteaua va fi introdusa, in perioada urmatoare, si in celelalte sate ale comunei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii