Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infrastructura rutieră, prioritară în mediul rural Primăria Pantelimon şi-a propus să termine asfaltarea tuturor drumurilor

ro

25 May, 2017 00:00 2221 Marime text
Administraţia publică locală din Pantelimon a trecut prin momente dificile având în vedere decesul, recent, al primarului comunei, Vasile Neicu. Însă, cu toate acestea, aleşii locali continuă proiectele menite să asigure dezvoltarea comunei şi a satelor arondate.
 
Situată în partea de nord a judeţului Constanţa, la 60 de kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ şi la 45 de kilometri de oraşul Hârsova, comuna Pantelimon se întinde pe o suprafaţă de 12.2441 de hectare şi este formată din cinci sate: Pantelimonul de Sus - satul de reşedinţă, Runcu, Pantelimonul de Jos, Nistoreşti şi Călugăreni. Faţă de reşedinţa comunei, satele se află la distanţe cuprinse între cinci kilometri (Pantelimonul de jos) şi 18 kilometri (Călugăreni), aspect care, potrivit viceprimarului comunei, Gheorghe Martinescu, impune administraţiei locale să acorde o atenţie deosebită infrastructurii rutiere.
 
„În prezent, lucrăm la reabilitarea de drumuri în localităţile Pantelimonul de Jos, Pantelimonul de Sus şi Runcu, proiect derulat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi care trebuia definitivat încă din luna noiembrie a anului trecut. Nu s-a putut atunci din cauza condiţiilor meteo. Ceea ce efectuăm acum sunt lucrări neterminate pe care le continuăm, finanţarea pentru ele fiind asigurată,. deoarece banii îi avem“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, viceprimarul comunei Pantelimon.
 
Rămânând tot la capitolul infrastructură rutieră, Gheorghe Martinescu ne-a confirmat faptul că preocuparea pentru acest sector este permanentă, având în vedere importanţa sa în dezvoltarea durabilă a unei comunităţi. Aşa se explică faptul că, nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii Primăriei Pantelimon au mai depus, tot la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, un proiect privind reabilitarea drumurilor din satele Nistoreşti şi Călugăreni.
 
„Sperăm să primim avizul şi să fie finanţat şi acest proiect. Dacă am obţine finanţarea şi am putea derula lucrările, am termina cu asfaltarea drumurilor în întreaga comună, ceea ce înseamnă foarte mult pentru localnici şi nu numai“, a subliniat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii