Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Îi mai pasă cuiva de copiii noştri? Parcul Pionierilor, condamnat la ruină

ro

25 Aug, 2016 00:00 2832 Marime text
 

La mijlocul săptămânii trecute a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa. Una cu scântei. Deşi multe proiecte au aglomerat ordinea de zi, proiecte necesare în judeţ, unul deosebit mi-a atras atenţia. Şi nu numai mie. Este vorba despre proiectul privind demararea procedurilor de preluare a Palatului Copiilor din subordinea Ministerului Educaţiei în subordinea Consiliului Judeţean. Mai clar, proiectul de salvare de la ruină a Parcului Pionierilor. Un proiect care nu a devenit realitate, întrucât o parte a consilierilor judeţeni a votat „împotrivă“. Ca-n România. Unde mai poţi întâlni aşa ceva? Probabil că domnii consilieri consideră faptul că Ministerul Educaţiei va reuşi să salveze de la ruină Palatul Copiilor, deşi în ultimii ani acolo nu s-a investit niciun leu. Sunt sigur însă că ai noştri consilieri judeţeni n-au nicio teamă, nu le pasă şi consideră că au votat bine. 
 
Mă întreb însă cum vor reuşi ei să se justifice în faţa campionilor naţionali din tot judeţul care se antrenau acolo, în condiţii mizerabile, condiţii îmbătrânite din secolul trecut, care vin an de an cu medalii câştigate cu sudoarea minţii şi a trupului la competiţii europene şi  internaţionale? Mă întreb ce le vor spune aceşti consilieri copiilor care veneau acolo. Ce le vor răspunde copiilor care îşi vor întreba părinţii: „Mami, de ce arată aşa acest loc? De ce m-ai adus aici?“. Într-adevăr, aceşti copii nici nu ar avea ce să vadă în această zonă. Vorbim de ruine, de mizerie, de infecţie. În anul 2016, Constanţa nu este în stare să-şi reabiliteze un obiectiv important, uşor de modernizat, deşi în alte ţări se construiesc poduri din sticlă la înălţimi extreme. Când am rămas atât de în urmă, domnilor responsabili?
 
Mă întreb, totodată, cum vor reuşi aceşti consilieri judeţeni (nici nu are rost să precizăm din ce formaţiune politică provin) să le explice celor ce i-au votat, după ce au promis că pe agenda lor vor avea prioritate proiecte privind copiii, sportul, educaţia, sănătatea, infrastructura judeţului, că i-au minţit? Că nu astea sunt priorităţile pentru ei, ci, poate, terenurile şi imobilele publice? Care ar putea fi explicaţia pentru a bloca un proiect de dezvoltare? Acest proiect nu presupunea niciun cost din partea CJC pentru trecerea în subordinea autorităţii judeţene, iar cu fonduri europene nerambursabile putea fi reabilitat şi modernizat.
 
Ruşine, ruşine să le fie tuturor consilierilor care au ridicat mâna atunci când nu trebuia!  Acestea sunt mâinile care blochează dezvoltarea judeţului!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii