Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța, pe locul I la numărul de laboratoare inteligente

ro

19 Jan, 2024 14:50 1016 Marime text
Sursa foto: UMC


 
  • În perioada decembrie 2023-ianuarie 2024 se validează și se semnează contractele pentru 62 de laboratoare inteligente – SMART-LAB, cu cele 51 de instituții de învățământ secundar superior, dar și Palatul Copiilor, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța.
 
Suma totală contractată, fără TVA, este de 3.570.037 euro (17560655 lei, din care 2.587.313 lei sunt pentru cele 10 instituții care au depus pentru al doilea laborator).
 
Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a lansat, în 23 decembrie 2022, apelul competitiv de proiecte pentru Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor, finanțat din PNRR, conform sursei.
 

„Aceste laboratoare inteligente vor asigura unităților de învățământ secundar superior, dar și Palatului Copiilor, un concept integrat de învățare personalizată, prin folosirea sistemului STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), oferă o învățare prin experiență, astfel încât elevii, sub îndrumarea profesorilor din toate ariile curriculare, să devină utilizatori independenți care pot dobândi competențe digitale avansate pentru a beneficia de oportunitățile oferite de noile tehnologii și meseriile viitorului. Felicitări echipelor de proiect din fiecare instituție pentru profesionalism, implicare și deschiderea spre performanța digitală.”, a declarat inspectorul școlar general, profesor Sorin Mihai.
 


Citește și
Elevii de liceu au acces la simulatoarele și laboratoarele UMC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii