Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediție a Festivalului Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, deschisă la Tulcea (GALERIE FOTO)

ro

20 Apr, 2024 14:14 659 Marime text
Foto: CJ TulceaPreședintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, astăzi, începând cu ora 11.00, la Teatrul „Jean Bart“ din municipiul Tulcea, la deschiderea primei ediții a Festivalului Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, eveniment organizat de Consiliul Județean Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Palatul Copiilor Tulcea.

Conform organizatorilor, este un festival care își propune să valorifice folclorul românesc prin cântec și dans, să creeze posibilități de afirmare a tinerelor talente, dar și să premieze cele mai artistice formații. Festivalul confirmă, astfel, continuarea tradiției populare și are menirea de a educa talentații tineri tulceni în spiritul respectului pentru tezaurul folcloric.

„Întregul eveniment de astăzi i se datorează unui om care se implică de peste 30 ani în ceea ce înseamnă perpetuarea tradițiilor nord-dobrogene: maestrul Ștefan Coman! Fără domnia sa, toți cei implicați (Consiliul Județean, Teatrul Jean Bart, Palatul Copiilor, Inspectoratul Școlar) nu am fi putut realiza toate aceste lucruri deosebite pentru județul nostru. Festivalul concurs deschis astăzi dovedește încă o dată că Tulcea știe să își protejeze valorile culturale, iar de aceea vouă, dragi copii, vă doresc să fiți cu toții câștigători! Pentru noi, toți sunteți cei mai buni!“, a declarat, în deschiderea competiției, președintele Horia Teodorescu.

Citește și: 

Întâlnire dintre operatorii turistici cu activitate pe raza județului Tulcea și factori de decizie din domeniu (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii