Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a Consiliului Local Comunal Amenzi usturătoare pentru a asigura curăţenia în Limanu

ro

22 Sep, 2016 00:00 3300 Marime text
Recordul candidaţilor la funcţia de primar în localităţile constănţene din mediul rural a aparţinut comunei Limanu. Nu mai puţin de opt activişti de partid s-au „războit“ cu toate armele în speranţa că vor obţine mandatul de primar. Localnicii au decis, iar funcţia a revenit social-democratului Daniel Gheorghe Georgescu (PSD).
 
Şi în ceea ce priveşte adjudecarea mandatelor de consilieri locali de la Limanu bătălia electorală a fost cruntă, având în vedere faptul că nouă formaţiuni politice au fost interesate să fie reprezentate: PSD, PNL, PRU şi PRM (cu câte 19 candidaţi), ALDE, M10 şi PER (cu câte 20 de candidaţi), UNPR (cu 16 candidaţi) şi PMP (cu 15 candidaţi). Cele 15 mandate au fost adjudecate de activişti a şase formaţiuni politice - PSD, PNL, PRU, ALDE, M10 şi UNPR.
 
De atunci însă a trecut ceva vreme, iar actualul şef al administraţiei publice locale, împreună cu aleşii locali, vrea să schimbe imaginea comunei şi a localităţilor arondate - 2 Mai, Vama Veche şi Hagieni. Dovezi care să susţină această intenţie declarată sunt multiple. Spre exemplu, la scurt timp după preluarea funcţiei, Daniel Gheorghe Georgescu a iniţiat un proiect de hotărâre privind iniţierea demersurilor de actualizare a Planului Urbanistic General al comunei Limanu şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent, pe care consilierii l-au votat.
 
De altfel, urmărind proiectele de hotărâre iniţiate de primarul din Limanu, se poate lesne observa că încearcă să răspundă nevoilor sau problemelor cu care se confruntă ai săi concetăţeni. Aşa se explică demararea procedurilor privind achiziţionarea unor servicii de proiectare care să întocmească proiectul tehnic şi documentele de execuţie, dar să asigure şi asistenţa tehnică pentru realizarea a două capele în comuna Limanu şi localitatea 2 Mai.
 
În altă ordine de idei, mai mulţi localnici ne-au spus că primarul îşi doreşte o schimbare a imaginii localităţilor 2 Mai şi Vama Veche. Astfel, se pare că Daniel Gheorghe Georgescu vrea să elibereze de tarabe toate trotuarele şi spaţiile pietonale, iar agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea aici ar putea fi obligaţi să aibă copertine de aceeaşi culoare, în 2 Mai o culoare, în Vama Veche, alta, iar cei ce au concesionat diverse sectoare de plajă ar putea ca, în sezonul estival 2017, să întâmpine turiştii cu umbrele în anumite nuanţe.

Curăţenia contează sau… suporţi consecinţele 

Faptul că Primăria Limanu are arondate două localităţi extrem de căutate în perioada sezonului estival atât de turiştii autohtoni, cât şi de cei din străinătate impune reprezentaţilor administraţiei publice locale să ia o serie de măsuri prin care să asigure potenţialilor „vizitatori“ condiţii corespunzătoare. Aici au fost avute în vedere aspecte ce ţin de curăţenie şi de partea estetică, iar intervenţiile din partea administraţiei nu au întârziat să apară.
 
Primarul Daniel Gheorghe Georgescu a iniţiat, iar consilierii au adoptat HCL nr. 37/2016 privind unele măsuri de asigurare a salubrizării terenurilor intravilane sistematizate din comuna Limanu. „Persoanele fizice şi juridice care deţin terenuri intravilane sistematizate au obligaţia să asigure îngrădirea, salubrizarea, precum şi toaletarea copacilor de pe terenurile aflate în proprietatea lor. De asemenea, li se interzice arderea sau depozitarea deşeurilor de orice fel pe terenurile intravilane sistematizate“, a menţionat primarul comunei Limanu.
 
Și, cum românul până nu este „ars“ la buzunar nu se supune regulilor, documentul conţine şi sancţiuni ce vizează nerespectarea celor afirmate de Georgescu, amenzile fiind între 1.000 şi 2.500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.500 şi 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Locuitorii comunei trebuie să ştie că, potrivit aceleiaşi hotărâri a CL Limanu, constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment sau amendă: împrejmuirea sau rezervarea unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public fără autorizare legală, utilizarea domeniului public pentru diferite activităţi gospodăreşti sau repararea şi spălarea autovehiculelor, depozitarea pe domeniul public a materialelor de construcţii, a resturilor provenite din demolări, din activităţi de construcţie, reparare sau curăţenie şi igienizare a clădirilor, precum şi prepararea mortarului sau betonului direct pe domeniul public.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primar sau împuterniciţi ai acestuia, dar şi de către angajaţii Poliţiei Locale Limanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii