Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:53 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu fonduri europene nerambursabile Copiii din Pantelimon vor avea un after school

ro

26 Oct, 2017 00:00 2426 Marime text
Educaţia a început să fie un domeniu căruia primarii îi acordă tot mai multă atenţie şi, în limita bugetului de care dispun sau în funcţie de fondurile pe care reuşesc să le atragă din alte surse de finanţare, fac investiţii.
 
„Educaţia este importantă pentru orice comunitate. De aceea trebuie să investim permanent în acest domeniu şi noi, ca administraţie locală, suntem obligaţi să asigurăm condiţii optime elevilor şi cadrelor didactice. În timp, trebuie să eliminăm diferenţele existente între unităţile de învăţământ din mediul rural şi cele din mediul urban“, a subliniat un reprezentant al administraţiei locale din comuna Pantelimon.
Iar spusele sale se concretizează în perioada următoare într-un proiect în premieră care se va realiza aici.
 
De curând, reprezentanţi ai Primăriei Pantelimon s-au prezentat la sediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru a semna un contract de finanţare. Concret, este vorba despre proiectul privind înfiinţarea unui after school în localitatea Pantelimon. Astfel, în cel mai scurt timp va fi demarată procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorului care va realiza acest obiectiv important pentru elevii şi cadrele didactice din comună.
 
Investiţia a fost evaluată la 1.082.941 de lei (echivalentul în euro), fonduri europene nerambursabile, iar beneficiarii acestui after school vor fi aproximativ 100 de copii. After school-ul din comuna Pantelimon se va realiza pe o suprafaţă construită de 307 metri pătraţi şi va cuprinde: două săli de grupă, o bibliotecă, o sală cu calculatoare, grup sanitar, centrală termică şi un vestiar. Potrivit unui reprezentant al Primăriei Pantelimon, dotarea noii unităţi de învăţământ preuniversitar este cuprinsă în aceeaşi sumă. În proiect nu a fost inclusă şi realizarea unei cantine, deoarece există deja un contract cu o firmă de catering, care va furniza hrană caldă şi proaspătă pentru copii. Investiţia trebuie să fie definitivată în maximum 36 de luni de la data demarării lucrărilor.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii