Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:25 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii PNL au cerut demiterea lui Adrian Gâmbuţeanu Cristinel Dragomir - „Lui Gâmbuţeanu i-a expirat mandatul în ianuarie“

ro

12 Mar, 2015 00:00 2200 Marime text
Consilierii judeţeni din PNL au cerut, miercuri, demiterea lui Adrian Gâmbuţeanu din funcţia de director al RAJDP. Cristinel Dragomir a explicat că acesta nu se supune legii funcţionarilor publici, ci Ordonanţei 109.
 
„S-au demarat procedurile de posibilă înlocuire din funcţie a directorului Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu. Am făcut la ANFP solicitare pentru ocuparea temporară prin concurs a postului pe perioadă determinată. Cel care va fi director sau arhitect va fi până la hotărârea definitivă dată în instanţă“, a explicat Dragomir.

Eliberarea din funcţie a lui Gâmbuţeanu a fost cerută în cadrul ședinţei Consiliului Judeţean, însă vicepreședintele cu atribuţii de președinte al CJC, Cristinel Dragomir, a declarat că Adrian Gâmbuţeanu nu poate fi demis prin hotărâre de CJ, fiindcă nu este funcţionar public. Dragomir a mai precizat că s-au început deja, în Consiliul de Administraţie al RAJDP, procedurile pentru numirea unui nou management al regiei după ce mandatul lui Gâmbuţeanu a expirat.
 
„Noi suntem în procedură de a numi administratori noi şi directori generali, conform Legii 109. Noi mergem pe procedură. Mandatul a expirat undeva în ianuarie şi noi nu l-am supus votului, că s-a schimbat legislaţia, există această Ordonanţă 109. Pur şi simplu am demarat procedura de a angaja o societate, cum scrie în lege, care să ne stabilească exact care sunt criteriile. Practic, va fi o selecţie de dosare a celor care vor să fie administratori sau directori generali şi toate astea se fac de către o firmă specializată pe resurse umane. În momentul de faţă, mandatul rămâne, dar noul director general sau administrator, conform legii, nu se mai poate numi decât pe Ordonanţa 109. Degeaba am fi venit azi în plen să zicem că îl demitem pe Gâmbuţeanu, pentru că nu ar fi fost valabilă hotărârea, deoarece noi nu mai avem voie să numim decât pe Ordonanţa 109. Dar vom veni tot în plen să aprobăm rezultatul evaluării şi al ocupării funcţiei“, a declarat vicepreşedintele Cristinel Dragomir.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii