Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocuri pentru tinerii din Poarta Albă Primarul Vasile Delicoti se pregăteşte pentru luna cadourilor

ro

27 Nov, 2014 00:00 2042 Marime text
Toamna a venit cu noutăţi pentru comuna Poarta Albă. Unul dintre proiectele pentru care primarul Vasile Delicoti a depus multe eforturi pentru a fi aprobat a primit avizul autorităţilor. Administraţiei publice locale i-a fost aprobată finanţarea pentru construirea a două blocuri de tip ANL, destinate tinerilor de până în 35 de ani. Blocurile urmează să fie construite de strada Palatului din cartierul Via. „Proiectul se află la CNI, momentan se fac procedurile pentru licitaţia privind construcţia a 54 de apartamente şi garsoniere, cu o suprafaţă medie de 40 mp. Cum vremea nu mai este favorabilă, probabil că lucrările vor fi demarate în primăvară. Costurile investiţiei se ridică la aproximativ două milioane de euro“, a declarat primarul Vasile Delicoti.
 
Succesul acestui proiect nu este singurul pe care gospodarul-şef îl poate trece în palmaresul său de reuşite. Investiţiile din infrastructură, în special în ceea ce priveşte confortul tinerilor sunt primordiale. În vară a fost demarat proiectul pentru extinderea şi reabilitarea şcolii generale, iar în prezent se lucrează la cel de modernizare a drumului dintre Ovidiu şi Poarta Albă (DJ 228A). „Se lucrează la proiectul pentru canalizare în cartierul de tineri, iar reţeaua de apă din Zona B va fi finalizată în două săptămâni“, a adăugat gospodarul-şef.
 
Şi pentru că se apropie luna cadourilor, reprezentantul administraţiei publice locale nu putea să îi omită tocmai pe cei mai mici locuitori ai comunei. „Până de Sfântul Nicolae vom avea şi luminile se sărbători montate, iar înainte de Crăciun, în ultimele zile de şcoală, înainte de a intra în vacanţă, elevii vor primi cadouri din partea moşului, aşa cum facem an de an. Nu doar cei mici vor primi însă daruri din partea Primăriei, ci şi bătrânii şi persoanele defavorizate“, a precizat şeful autorităţii locale.

Unde-i microbuzul promis?

O singură nemulţumire mai are primarul. „MDRAP a promis că până la sfârşitul anului vor fi împărţite microbuzele şcolare promise, toate până la cele 60, câte ar trebui să ajungă în judeţul Constanţa. Înainte de alegeri era agitaţie mare pentru ele, dar acum nu se mai aude nimic. Totuşi, anul încă nu s-a încheiat, iar eu încă mai aştept maşina pentru elevi, care ne-ar fi necesară acum, mai ales că vine iarna şi suntem nevoiţi să transportăm elevii de la Generală până la liceu, iar copiii învaţă în mai multe schimburi“, a conchis gospodarul-şef Vasile Delicoti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii