Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogeaetnică Pregătind sărbătoarea Dobrogei, la 140 de ani, reprezentanţii etniilor se alătură proiectului ZIUA de Constanţa (galerie foto)

ro

12 Nov, 2018 00:00 2401 Marime text
La recomandarea profesorului Constantin Vitanos, cotidianul ZIUA de Constanţa a demarat, zilele acestea, campania dedicată Zilei Dobrogei, pe care o vom sărbători pe 23 noiembrie, la fel ca şi anul trecut, de data aceasta având în centrul atenţiei armonia mozaicului etnic dobrogean.
 
Consacrată şi legislativ în data de 14 noiembrie, ca urmare a iniţiativei senatorului Gigi Chiru, Ziua Dobrogei dorim a fi sărbătorită pe 23 noiembrie, întrucât este ziua în care armatele au intrat în Constanţa şi, practic, momentul în care începe administraţia publică românească.
 
„Etniile împreună pentru Dobrogea!” este anul acesta un proiect ambiţios, dar şi delicat, şi tocmai de aceea, în încercarea de a acoperi întreg mozaicul etnic, am invitat reprezentanţii din teritoriu la o întâlnire în redacţia ZIUA de Constanţa.
 
Ne-au onorat cu prezenţa prof. Constantin Vitanos, dr. Liviu Merdinian (preşedinte Uniunea Armenilor din Constanţa), prof. Serin Turkoglu (din partea Uniunii Democrate Turce din România, organizaţia judeţeană Constanţa), Barbara Breaban (preşedinte Uniunea Polonezilor din România Dom Polski - filiala Constanţa), Nicolae Artion (Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Constanţa), Annemarie Czernack (Forumul Democrat al Germanilor din România, filiala Constanţa), Liviu Lungu (din partea Asociaţiei Liga Albanezilor din România - filiala Constanţa), Dorin Popescu (preşedinte Asociaţia Casa Mării Negre), prof. univ. dr. Adrian Bavaru (Asociaţia Italienilor din România Ro.As.It. Filiala Constanţa), Sorin Lucian Ionescu (preşedinte Comunitatea Evreilor din Constanţa), Traian Antoniadis (Comunitatea Elenă Elpis Constanţa), Antal Istvan Janos (deputat de Constanţa al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România).
 
Cei prezenţi au luat cunoştinţă de formatul pe care cotidianul ZIUA de Constanţa şi l-a asumat anul acesta pentru a sărbători Dobrogea şi care debutează festiv, fiecare etnie fiind invitată să adreseze un mesaj de „La mulţi ani” provinciei pe care o celebrăm la 140 de ani. Nicolae Artion a propus ca din partea comunităţii ruşilor lipoveni mesajul, în variantă video, să fie transmis de Ivan Patzaichin.
 
Invitaţii au apreciat demersul jurnalistic şi au propus ca fiecare etnie să-şi lanseze propriile invitaţii de participare la acest amplu eveniment, dr. Liviu Merdinian propunând ca „dress code” portul popular specific.
 
Citește și:

#Dobrogeaetnică Etniile împreună pentru Dobrogea! ZIUA de Constanţa dedică, în premieră, o campanie „modelului dobrogean“
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii