Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:49 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro ȘOCANT Un lider de partid s-a autodenunțat și riscă închisoarea!

ro

17 Aug, 2015 22:52 1009 Marime text
Liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, s-a autodenunțat public că este ”vinovat de cultul lui Emil Cioran și al lui Petre Țuțea, de cultul lui Eminescu, al lui Nichifor Crainic, al lui Mircea Eliade și al tuturor valorilor din România!”. Diaconu a dat acest mesaj pe pagina sa de facebook pentru a denunța efectele legii 217/2015, așa numita lege ”antilegionari”, pentru a cărei abrogare a depus astăzi un proiect de lege la Parlament, informează ştiripesurse.ro.

Mai mult, liderul naționalist îi îndeamnă și pe alții la același lucru: ” Vreți să fiți vinovați alături de mine?”, îi întreabă el pe cititori. Peste 200 de ”vinovați” i-au răspuns deja în solidar liderului Partidului România Unită.

Conform art. 5 din legea 217/2015, ”Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război… se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.” Or, conform Institutului Elie Wiesel, autorul moral al legii, Petre Țuțea ar fi fost legionar și nu se pot da nume de străzi în amintirea sa, așadar, prin promovarea numelui acestui filosof, liderul PRU intră sub incidența legii!

Articol integral pe STIRIPESURSE.RO.
Sursa: STIRIPESURSE.RO
Sursa foto: Facebook.com (Bogdan Diaconu)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii