Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Municipiul Ploieşti se va constitui parte civilă în dosarul lui Ghiţă

ro

21 Jul, 2015 15:42 1789 Marime text
 
Municipiul Ploieşti se va constitui parte civilă în dosarul instrumentat de DNA în care deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul primar Iulian Bădescu sunt urmăriţi penal pentru fapte care au legătură cu obţinerea unei finanţări ilegale de la bugetul local de către CSU Asesoft Ploieşti, potrivit stiripesurse.ro.

Consilierii locali au votat marţi un proiect de hotărâre privind constituirea municipiului Ploieşti ca parte civilă, cu suma de 1,5 milioane lei.

Potrivit raportului de specialitate ataşat Hotărârii, DNA a transmis o adresă Primăriei Ploieşti prin care informează autorităţile asupra faptului că există o anchetă în curs privind acordarea către Asociaţia Basket Club Asesoft Ploieşti, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a unei finanţări nerambursabile suplimentare de la bugetul local de 1,5 milioane lei, arată cei de la stiripesurse.ro.

Totodată, prin această adresă procurorii solicită ca municipiul Ploieşti să comunice dacă se constituie parte civilă. În acest context, consilierii locali au votat în şedinţă extraordinară un Proiect de Hotărâre prin care îşi dau acordul ca Ploieştiul să se constituie ca parte civilă, cu suma de 1,5 milioane lei, proiectul fiind aprobat cu 13 voturi pentru şi două abţineri.

Municipiul Ploieşti s-a mai constituit parte civilă şi în dosarul în care Iulian Bădescu a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie comise atât în perioada cât a fost edil cât şi în calitate de senator, unele dintre ele în legătură cu premierea, din bugetul local, a echipei Petrolul, mai spun cei de la stiripesurse.ro.

Amintim că DNA Constanţa a solicitat Primăriei Constanţa să menţioneze dacă se constituie parte civilă în dosarul în care Radu Mazăre este trimis în judecată alături de Sorina Gina Hortolomei Moscu şi societăţile SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA. Potrivit comunicatului DNA remis la data de 3 aprilie „Până în prezent, nici Primăria municipiului Constanța și nici Ministerul Finanțelor Publice nu au comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză, deși li s-a cerut acest lucru“.

Articol complet pe Stiripesurse.ro
Sursa: Stiripesurse.ro
Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii