Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Lenuţa, Alinuţa şi Costa Rica. Ziua în care nu s-a vorbit de referendum

ro

06 Oct, 2018 00:00 2362 Marime text
Părea o zi normală de joi, în care disputele pro sau anti referendum ar fi trebuit să continue în aceeaşi măsură, aşa cum a fost de când s-a anunţat organizarea sa. Însă, chiar dinainte să răsară soarele, un breaking news distrăgea atenţia de la evenimentul din acest weekend. Elena Udrea, proaspătă mămică, şi Alina Bica au fost săltate de Interpol în Costa Rica.
 
Toată presa s-a axat pe acest subiect: dezbateri, analize, vor fi sau nu extrădate? Avocatul fostului ministru al Turismului a spus că sunt slabe şansele ca Elena Udrea să fie adusă înapoi în ţară pentru a-şi ispăşi condamnarea, alături de prietena sa bună Alina Bica. Totuşi, în cursul zilei de vineri, reprezentanţii din Costa Rica au anunţat că cele două au fost plasate în arest pentru două luni, timp în care autorităţile române ar trebui să se pregătească cu documentele pentru extrădare. Dacă vom avea acelaşi scenariu precum este cel cu Sebastian Ghiţă în Serbia rămâne de văzut.
 
Acest eveniment vine totuşi la scurt timp după ce acţiunile justiţiei şi corupţia din România au fost intens criticate de reprezentanţii Parlamentului European. Trebuie menţionat şi faptul că Elena Udrea a născut în urmă cu nici două săptămâni un copil pe teritoriul din Costa Rica, însă oficialii de acolo au precizat că acest lucru nu ar afecta procesul de decizie referitor la extrădarea acesteia.
 
Oricum, în acest weekend va avea loc referendumul care a împărţit România în două tabere, iar rezultatul acestuia va rămâne adânc tatuat în conştiinţa naţională. Că va trece sau nu este mai puţin important acum, căci a scos ce se putea mai urât din multe persoane: certuri, prietenii întrerupte brusc şi chiar acţiuni violente. Autorităţile române ar trebui să manifeste un interes la fel de ridicat şi pentru aducerea în ţară a celor care au fugit de justiţie. Şi aici îi putem numi pe Sebastian Ghiţă sau pe fostul edil-şef al municipiului Constanţa, Radu Mazăre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii