Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:01 08 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece zile de volei pe plajă la Mamaia, la Campionatul Naţional. Ce spune preşedintele Federaţiei, Gheorghe Vişan

ro

14 Aug, 2018 00:00 1423 Marime text
În jur de 200 de sportivi şi sportive, de la categoriile de vârstă cadeţi, juniori şi seniori, vor participa la Campionatul Naţional de volei pe plajă, programat în intervalul 13 - 23 august, la Mamaia, pe plaja Dandana din zona Cazino, unde au fost amenajate trei terenuri, două pentru meciuri şi unul pentru antrenamente.

Întrecerea a început ieri, iar în prima parte, până duminică, 19 august, se dispută, în paralel, întrecerile de cadeţi / cadete şi seniori / senioare. Ieri s-a dat startul în competiţia de cadete şi senioare, iar de astăzi, programul este următorul: 14 august, la ora 16.00, start la cadeţi; 15 august, la ora 18.00, start la seniori; 18 august, începând cu ora 14.00, finalele de cadeţi (feminin şi masculin), începând cu ora 18.00, semifinale senioare şi seniori; 19 august, începând cu ora 9.00, finalele la senioare şi seniori, la ora 13.00, festivitate de premiere senioare şi seniori, la ora 16.00 - şedinţa tehnică la juniori şi start la juniori (masculin şi feminin), ale căror întreceri se desfăşoară până la 23 august.
 
„Sper ca evenimentul să le dea o imagine cât mai bună voleiului pe plajă şi Federaţiei Române de Volei. Turneele de plajă s-au desfăşurat an de an. La întrecerea de la Constanţa, pentru prima dată se vor desfăşura şi meciuri în nocturnă. Le urez succes tuturor echipelor participante, iar cele mai bune să câştige! La nivelul beach-volley-ului, avem echipa de fete vicecampioană europeană, anul trecut locul şapte la Mondiale, acum doi ani locul cinci la Mondiale, rezultate foarte la Balcaniadă, atât la fete, cât şi la băieţi. Avem promisiunea celor care pregătesc lotul feminin că în 2020 99% avem şanse să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Etapa de calificare va începe în această toamnă“, a declarat Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

Valoarea totală a premiilor care li se vor acorda echipelor este de aproximativ 8.000 de euro (atât produse, cât şi premii în bani). 

„Era normal ca Federaţia să se îndrepte spre Constanţa pentru organizarea acestui Campionat Naţional. Beach-volley-ul e o disciplină foarte frumoasă şli spectaculoasă, un sport olimpic şi un model de urmat. Mi-ar plăcea să văd mulţi susţinători în jurul său. Toţi trebuie să ne implicăm. DJST Constanţa va sprijini şi această competiţie, iar organizarea va fi la cel mai înalt nivel”, a precizat Mariana Solomon, directorul executiv al DJST Constanţa.   
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa   

Ti-a placut articolul?

Comentarii