Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:08 26 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolele anului 2020 de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

ro

31 Dec, 2019 00:00 2217 Marime text
Cu certitudine, ceea ce la ora actuală veți găsi postat pe site-ul oficial al Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța este doar o mică parte din agenda reprezentațiilor pe care această scenă urmează să le găzduiască în anul 2020.
 
Vi le aducem totuși în atenție, spre a vă putea programa eventuale alte destinații... culturale.
 
Pe 21 februarie 2020, Teatrul Elisabeta prezintă comedia „Ghici cine te sună?”, adaptarea lui Andreas Petrescu, avându-i în distribuție pe Tania Popa, Andreas Petrescu, Leonid Doni, Ela Ionescu, Vladimir Draghia, Laura Cosoi, Vitalie Bichir, Ramona Niculae. 
 
Numele actriței Tania Popa este foarte cunoscut publicului de teatru și film din România. Deținătoare a mai multor premii, Tania Popa și-a început activitatea artistică în anul 1993. A avut roluri importante în peste 20 de filme și a jucat în mai mult de 40 de piese de teatru. În 2019 a debutat ca regizor teatral cu spectacolul „Ghici cine te sună?!”, o dramatizare a filmului „Perfetti Sconosciuti”.
 
O piesă de teatru care te face să râzi în hohote, dar care te și sperie un pic, care te face să realizezi că uneori ai putea ierta mai ușor. Este o piesă de teatru care te face să îți dai seama ce ai de pierdut, ce câștigi și ce gândești cu adevărat, dar nu ai curajul să recunoști.
Preț bilet: 70, 80 și 90 lei.
 
În a doua zi de martie, una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane românești, „Gaițele” sau „Cuibul de viespi” - cum se intitula la începutul anilor ’30, revine la Constanța cu o distribuție fabuloasă: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Hărăbor, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Ioana Ancea, Doina Teodoru, Ionuț Cioda, Cosmina Dobrotă, Andreea Chirițescu, Mariangela Coldea.
 
Un spectacol cu un enorm succes, care s-a bucurat până acum de creația și palmaresul unor mari actori ai scenei și filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut într-o admirabilă distribuție. Preț bilet: 110 și 130 lei.
 
Pe 9 martie 2020, din nou nume mari ale scenei românești dau viața spectacolului „rinți teribili” de Jean Cocteau. Este vorba despre Diana Lupescu, Magda Catone, Marius Bodochi, Silviu Biriș, Raluca Jugănaru.

Actori din linia întâi dau viaţă unei poveşti tulburătoare, despre viaţă şi moarte, despre legătura dintre părinţi şi copii (o relaţie la limita patologicului), într-un spectacol în care râsu’-plânsu’ e mereu prezent. Comicul şi tragicul sunt atât de bine întrețesute, încât hohotele publicului se transformă în fior de emoţie, aproape de lacrimă. Este povestea unui tată, care se simte singur acasă, între soţie, cumnată şi fiu şi caută scăpare în braţele unei tinere deosebit de frumoase. Este şi povestea unei mame care îşi trădează soţul apropiindu-se periculos de mult de fiu, pe care nu vrea să-l scape din mână. Este şi povestea fiului care doreşte să fugă din braţele mamei şi se refugiază în braţele unei tinere – întâmplător, iubita (neştiută) a tatălui. Preț bilet: 60, 80 și 100 lei.
 
Pe 16 martie 2020, Teatrul Avangardia revine cu o nouă premieră - „În ploaie”, de Keith Huff, care prilejuiește reîntâlnirea cu marele actor al noii generații Marius Manole. Îl va avea alături pe Istvan Teglas, cu care mai joacă și în „Revizorul“ de la TNB și „Marea iubire a lui Sebastian“, de la Godot Cafe Teatru. Preț bilet: 120, 100, 90 și 70 lei.

Același Teatru Avangardia va prezenta a doua zi, 17 martie 2020, piesa „Șeful” de Eduardo Aldan, cu Șerban Pavlu și Cristi Iacob în distribuție. O comedie plină de umor și duioșie scrisă de unul dintre cei mai în vogă comedieni și dramaturgi din Spania, Eduardo Aldan. Preț bilet: 70, 90, 100 și 120 lei.

Pe 14 aprilie 2020 se anunță mare concert Tudor Gheorghe, acompaniat de corul și Orchestra Concertino din Chișinău, dirijor Marius Hristescu. Preț bilet - 150 lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii