Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, în vizită în garnizoanele Buzău și Focșani

ro

18 Jul, 2017 20:22 2135 Marime text
Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, au efectuat marți, 18 iulie, vizite de informare în garnizoanele Buzău și Focșani.

La Buzău, echipa de conducere a M.Ap.N. a vizitat spaţiile de instrucţie şi de lucru ale  comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Generalul de brigadă Gheorghe Vișan, comandantul diviziei, a prezentat o sinteză a activităților și misiunilor marii unități și concluziile rezultate în urma participării militarilor din subordine la cel mai mare exercițiu multinaţional desfăşurat în regiunea ţării noastre, SABER GUARDIAN-17.

Tot în garnizoana Buzău, oficialii M.Ap.N. au vizitat Brigada de Informații Militare “Mareşal Alexandru Averescu” și Batalionul 620 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni” și Centrul de instruire pentru Operații Speciale "General-maior Grigore Baştan", unde le-au fost prezentate misiunile efectuate de militarii acestor unități.

La Focșani, echipa de conducere a ministerului a vizitat sediile brigăzilor 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” și 8 Artilerie LAROM “Alexandru Ioan Cuza”. Ministrul Adrian Țuțuianu a subliniat importanţa activităților executate de militarii ambelor brigăzi, a apreciat eforturile acestora pe timpul ultimelor exerciţii şi a arătat disponibilitatea conducerii ministerului de a-i sprijini în îndeplinirea obiectivelor.

Oficialii MApN s-au deplasat și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, unde au fost informați cu privire la serviciile medicale asigurate pacienților. Ministrul Țuțuianu a asigurat personalul spitalului că ministerul va sprijini eforturile depuse pentru a asigura desfășurarea actului medical în condiții optime și la standarde moderne.

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General au participat tot marți, 18 iulie, la ceremonia militară de la Mausoleul Mărăști,  județul Vrancea, în contextul împlinirii a 100 de ani de la luptele purtate de Armata României în Primul Război Mondial.

Prin Hotărâre a Guvernului României, 2017 a fost declarat „Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz-100”, dedicat comemorării sacrificiului ostaşilor români în luptele care au avut loc, în urmă cu 100 de ani, în aceste localităţi, prilej cu care M.Ap.N. organizează ceremonii militare, manifestări culturale, artistice, cu caracter simbolic, precum şi alte acţiuni cu tematică specifică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii