Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost fotbalist al Farului a ajuns antrenor în Oman (galerie foto)

ro

17 Nov, 2012 01:25 3328 Marime text

cioaba_2.jpgEchipa din Oman FC Saham, nou-promovată în prima ligă, este antrenată de un român, Aristică Cioabă, fost fotbalist, care a jucat şi la FC Farul, acum 16 ani. Tehnicianul de 41 de ani a dus formaţia arabă pe primul loc după patru etape şi a calificat-o în semifinalele Cupei Federaţiei.

Cioabă nu este la prima experienţă exotică în calitate de antrenor, a mai antrenat până acum şi în Kuweit, Iordania şi Ghana, după ce şi-a început cariera pe banca tehnică la FC Balş, în Liga a 3-a. La FC Saham activează din acest an.

Născut la Petroşani, Aristică Cioabă a jucat fundaş central şi a venit la FC Farul în 1996, după ce constănţenii l-au remarcat într-un meci de Cupă cu Jiul Petroşani, echipa sa de atunci, jucat în iarna anului 1994. În acea partidă, Cioabă l-a avut adversar direct de la Farul pe Mugurel Cornăţeanu. Antrenorii echipei constănţene erau Florin Marin şi Constantin Gache. „Partida s-a jucat pe teren neutru, la Hunedoara, pe o zăpadă care trecea de glezne. Era prima fază în care au intrat în competiţie echipele din prima ligă. Jiul era divizionară secundă. I-am bătut greu, cu 1-0, printr-un gol al lui Gică Ciurea, marcat pe final, după minutul 80. Eu am dus lupte grele cu Cioabă. Era un stoper bun. După acest meci, am jucat în etapa următoare a Cupei cu Universitatea Cluj, la Braşov. Am pierdut cu 0-1, golul fiind înscris de Vasile Brătianu, care a jucat şi el apoi la Farul", îşi aminteşte Cornăţeanu, în prezent antrenor la Viitorul Pecineaga, liderul Seriei Est a Ligii a IV-a constănţene. „Aristică a fost un fotbalist valoros. Simţea jocul, avea instinct. Cu toate că juca fundaş, nu-i lipsea tehnica. Deşi părea firav, avea forţă. Lovea bine mingea, trăgea tare la poartă. L-am folosit şi ca mijlocaş la închidere. S-a impus ca titular", a arătat şi secundul din acea perioadă a Farului, Constantin Gache, care o pregăteşte acum pe Delta Tulcea, vicelidera Ligii a 2-a.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii