Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:13 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul despre încheierea sezonului la handbal Turneul Final Four al Cupei României, programat la Constanța, luna viitoare

ro

07 May, 2020 00:00 2109 Marime text

S-a desfășurat o nouă ședință, prin videoconferință, a Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, decizându-se încheierea sezonului intern până la finele lunii iunie, în caz că evoluția pandemiei de coronavirus va permite. În caz că nu se va putea, dată există și o variantă de prelungire a sezonului competițional, până în luna august. 

În cadrul ședinței de CA, cu 13 voturi „pentru” și două „împotrivă”, s-a aprobat modalitatea propusă pentru încheierea până la sfârșitul lunii iunie, fără competițiile EHF, a Ligii Zimbrilor, Cupei României FAN Courier-masculin și Divizia A-masculin:
Liga Zimbrilor
• Duminică, 14 iunie, Etapa 24
• Joi, 18 iunie: Etapa 25
• Duminică, 21 iunie: Etapa 26
• Duminică, 28 iunie: restanțele AHC Potaissa Turda - CS Dinamo București (Etapa 10) și SCM Politehnica Timișoara - CS HC Buzău 2012 (Etapa 23)
• restanța dintre CSM Bacău - CS Dinamo București (Etapa 20): semifinala de Cupa României să conteze atât pentru restanța de campionat, cât și pentru semifinala Cupei României.
Cupa României FAN Courier-masculin:
• Miercuri - joi, 24 - 25 iunie, la Constanța
Divizia A masculin:
• 19-21 iunie: disputarea Turneului final de Divizia A cu cele 8 echipe clasate pe primele 2 locuri în cele 4 serii, în sistemul:
• 19 iunie: meciuri eliminatorii între 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C
• 20 iunie: semifinale: Meci 1: câștigătoarea între 1A-2B și 1C-2D; Meci 2: câștigătoarea între 1B-2A și 1D-2C

• 21 iunie: finalele: învinsele între ele, câștigătoarele între ele
• 28-30 iunie: Baraj de promovare
Cu zece voturi „pentru” și cinci „împotrivă, s-a aprobat modalitatea propusă pentru încheierea până la sfârșitul lunii iunie, fără competițiile EHF, a Ligii Florilor MOL, Cupei României FAN Courier-feminin și Divizia A-feminin:
Liga Florilor MOL:
O 24 iunie: restanța din Etapa 16 (AHCM Slobozia - CSM București)
• Cupa României FAN Courier-feminin:
• Marți, 16 iunie: sferturile restante SCM Rm. Vâlcea - HC Dunărea Brăila și CSM București - CSM Slatina
• 20-21 iunie: Final Four Cupa României FAN Courier feminin
Divizia A-feminin:
O Sâmbătă, 13 iunie: CSM București - CSU Știința București (Etapa 25)
O 19-21 iunie: disputarea Turneului final, cu cele 8 echipe aflate pe locurile calificabile, astfel:
• 19 iunie: meciuri eliminatorii între 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C
• 20 iunie: semifinale: Meci 1: câștigătoarea între 1A-2B și 1C-2D; Meci 2: câștigătoarea între 1B-2A și 1D-2C
• 21 iunie: finalele: învinsele între ele, câștigătoarele între ele
• 26-28 iunie: Baraj de promovare
Totodată, s-a aprobat în unanimitate ca punctele 3-6 pe Ordinea de zi (Campionate masculine de seniori – variante închidere; Campionate feminine de senioare - variante închidere ; Campionate de juniori - variantă închidere; Promovare-retrogradare) să fie amânate spre dezbatere pentru o dată ulterioară, dacă va fi cazul.
De asemenea, s-a aprobat în unanimitate ca FRH să organizeze la începutul săptămânii viitoare videoconferință cu reprezentanții cluburilor din Liga Națională și reprezentanții celor opt echipe de Divizia A cu șanse de promovare (atât la masculin, cât și la feminin), pentru a se dezbate și varianta de prelungire a sezonului competițional 2019-2020 în lunile iulie, august, în cazul în care varianta cu încheiere până la sfârșitul lunii iunie nu va mai fi posibilă.
Cu 9 voturi „pentru” și cinci voturi „împotrivă“, s-a aprobat amânarea discuției legată de criteriile de valoare la masculin.
„Sezonul se va încheia pe teren, conform deciziei FRH . Astfel, dacă autoritățile vor permite reluarea handbalului, meciurile se vor desfășura conform programului de mai jos:
14 iunie - etapa 24: Reșita - HCD
18 iunie - etapa 25: HCD - Bacău
21 iunie - etapa 26: Steaua - HCD
24-25 iunie - Final Four Cupa României“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud Constanța, unde i s-a și urat la mulți ani portarului Karin Hendawy, cu ocazia împlinirii a 32 de ani. 
Turneul Final Four s-a ținut la Constanța și în 2018, trofeul fiind cucerit atunci de HC Dobrogea Sud, care se află şi acum printre cele patru formaţii din careul de aşi. În ediția actuală, în semifinale se vor juca meciurile HC Dobrogea Sud - Poli Timişoara şi Dinamo - CSM Bacău, câştigătoarele urmând să se întâlnească apoi în finală. Deţinătoarea trofeului este Poli Timişoara, echipa pe care HCDS a învins-o în ultimul act din 2018, cucerind astfel în premieră Cupa României.  
La turneul final al Diviziei A vor participa și două echipe din Constanța, CS Medgidia (la masculin) și CSU Neptun Constanța (la feminin). 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

HC Dobrogea Sud Constanța George Buricea - „Ar trebui ca împreună să punem umărul și să evităm un potențial dezastru“

O lună fără handbal! În ultimele 21 de partide jucate, HC Dobrogea Sud Constanța are doar două înfrângeri

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii