Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:24 24 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța George Buricea - „Ar trebui ca împreună să punem umărul și să evităm un potențial dezastru“

ro

25 Apr, 2020 00:00 1771 Marime text

George Buricea, antrenor secund și jucător la echipa de handbal HC Dobrogea Sud Constanța, se declară pentru reluarea campionatului, într-un termen rezonabil, fiind de părere că amânarea pe mai târziu a meciurilor oficiale este în detrimentul handbalului românesc.
„Am văzut că există jucători care nu-și doresc reluarea campionatului de teama îmbolnăvirii. Respect opinia fiecărui om implicat în handbal, însă consider foarte important un aspect pe care aș vrea să nu îl ignorăm.

De ce oameni din alte sectoare pot să-și continue activitatea, iar sportivii nu? Sunteți conștienți că nu toți românii pot lucra de acasă. Asta înseamnă că, în permanență, există oameni care merg la serviciu cu transportul în comun pentru a pune umărul la supraviețuirea economiei și se expun unor riscuri, corect? Acești oameni se conformează normelor și își iau măsuri de protecție.
În Belarus, campionatul de handbal nu a fost întrerupt. S-au aplicat doar anumite restricții și se joacă fără spectatori. Nu s-a îmbolnăvit niciun jucător. De ce? Pentru că, evident, și ei respectă normele de prevenție în viața lor de zi cu zi, nu doar în interacțiunile cu colegii de echipă. Suporterii lor se bucură în continuare de handbal, dar pe TV, nu în sală.

Îmi pare rău să văd din ce în ce mai mulți jucători care spun că nu sunt de acord cu reluarea campionatului, însă observ că majoritatea provin de la echipe care nu au un interes sportiv în asta: fie sunt pe un loc fără șanse la play-off, fie sunt în pericol de retrogradare. Îi anunț că acest coronavirus va fi pe aici și în iulie sau august (variante pe care ei le propun) și că noi va trebui să învățăm să conviețuim cu el încă de pe-acum, pentru că altfel riscăm să lăsăm handbalul să moară.

În loc să rupem rândurile, ar trebui ca împreună să punem umărul și să evităm un potențial dezastru. Iar pentru a evita și alte riscuri în ceea ce privește sănătatea handbaliștilor, sunt convins că vom putea convinge federația să jucam 5 meciuri pe durata unei luni, nu într-un timp mult mai scurt. Ne dorim mult să ajungem la un acord cu FRH în această privință.
Un campionat reluat cu măsuri drastice de restricție nu mi se pare un risc. Mai periculos pentru sănătatea jucătorilor mi se pare să joci trei zile la rând și să riști accidentări. Încă o dată spun: sper ca federația să regândească programul. Iar în ceea ce privește virusul, sunt convins că un sportiv tânăr cu o imunitate ridicată nu are de ce să-și facă griji.
Dacă nu am relua campionatul nici în iunie, când am face-o într-o manieră restricționată, atunci până când credeți că ar trebui să stăm fără să jucăm? Este foarte probabil ca virusul să nu treacă până la anul și multe domenii să se prăbușească din cauza izolării. Sunt primul care își dorește ca handbalul să nu fie printre ele“, a postat George Buricea pe Facebook.

Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „George Buricea“.


Citește și:

Handbal. Variantele de încheiere a sezonului HC Dobrogea Sud - „Ne-am fi dorit să vă avem în tribună la aceste meciuri“


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii