Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Thunderbirds revin la Constanţa pentru un nou show aerian

ro

25 May, 2011 01:01 1409 Marime text

showaviatic.jpgUltima demonstraţie la Constanţa a piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite a avut loc în urmă cu patru ani

După show-ul din 2007, echipa de acrobaţie aeriană Thunderbirds din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii va susţine, la începutul lunii viitoare, o nouă demonstraţie pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

Astfel, turiştii şi constănţenii sunt aşteptaţi pe data de 8 iunie, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pentru a vedea la lucru renumita escadrilă aeriană de demonstraţie a Forţelor Aeriene ale Statelor Unite, în Constanţa Air Show 2011 - Thunder Over The Black Sea, care va deschide în acelaşi timp seria de evenimente programate în acest sezon pe litoralul românesc. În cadrul show-ului, echipa de acrobaţie aeriană va efectua manevre acrobatice şi zboruri demonstrative cu aeronave de tip F16. Pe lângă evoluţia în aer, echipa Thunderbirds va face şi o demonstraţie la sol, piloţii urmând să efectueze în faţa publicului obişnuitul ritual constând în pregătirea „păsărilor tunetului" pentru acrobaţiile din aer. Spectacolul va debuta însă cu o demonstraţie oferită de cei din cadrul Agenţiei de Paraşutism cu motoparapante, pentru ca apoi aeronavele Aeroclubului Român şi ale Forţelor Aeriene Române şi paraşutiştii din cadrul US Marine Corps să pregătească publicul pentru show-ul oferit de americani, programat să înceapă în jurul orei 15.00. Pe lângă spectacolul din aer, constănţenii şi turiştii prezenţi la eveniment vor putea urmări şi o expoziţie statică de aparate de zbor. Organizatorii vor asigura transportul gratuit constănţenilor şi turiştilor la aeroport cu autocare supraetajate (între orele 9.00-12.00, cu preluare din faţa gării CFR Constanţa şi din piaţeta de la Cazinoul din Mamaia). De asemenea, accesul pe aeroport este gratuit. Printre personalităţile care şi-au anunţat prezenţa la spectacol se numără ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Întâlnire cu elevii constănţeni

Piloţii Thunderbirds vor sosi pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu marţi, 7 iunie, la ora 10.45. În aceeaşi zi, în jur de 30-40 de elevi din liceele constănţene Carol, Ovidius şi Colegiul Naţional Mircea Cel Bătrân vor avea ocazia să-i vadă pe americani la zborul de antrenament şi apoi să-i întâlnească personal. Tot marţi, între orele 16.00 şi 18.00, se va desfăşura tradiţionala paradă a vehiculelor de epocă şi a motocicletelor de tip Chopper.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii