Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tecău, primul român în top 10 mondial după Ilie Năstase

ro

09 Aug, 2011 01:24 1739 Marime text
tecau.jpgDeşi a pierdut dramatic finala de la Washington, unde a făcut pereche cu partenerul său obişnuit, Robert Lindstedt, tenismanul Horia Tecău nu are motive de supărare.

Constănţeanul a devenit, în această săptămână, primul român care pătrunde între cei mai buni zece jucători de tenis din lume, după Ilie Năstase. Horia a trecut în clasamentul ATP la dublu de Rohan Bopanna (India) şi Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan) şi a ajuns până pe poziţia a noua, cu 4.080 de puncte. La rândul său, suedezul Robert Lindstedt a mai avansat o poziţie şi se află pe locul 13, cu 3.630 de puncte. În clasamentul pe echipe, perechea româno-suedeză a urcat un loc până pe poziţia a patra, cu 3.155 de puncte.

În altă ordine de idei, Tecău şi Lindstedt vor participa în această săptămână la turneul Coupe Rogers, competiţie care se desfăşoară în Montreal (Canada) şi care pune la bătaie premii totale în valoare de 2.430.000 de dolari. Dublul româno-suedez este cap de serie numărul 6, postura de favoriţi calificându-i automat pe cei doi în turul secund al întrecerii unde îi vor întâlni pe câştigătorii partidei Alexandr Dolgopolov/Dick Norman (Ucraina/Belgia) - Jo-Wilfried Tsonga/Stanislas Wawrinka (Franţa/Elveţia). În urma accesului în runda a doua a turneului, Tecău şi Lindstedt şi-au asigurat un premiu în valoare de 9.690 de dolari şi 90 de puncte în clasamentul ATP.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii