Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steaua îşi face „casă" la Constanţa

ro

02 Aug, 2011 01:42 1607 Marime text
steauafarul.jpgGigi Becali: „Normal că o să vin la Constanţa să joc. Pentru ce să stau în Ghencea, de unde îmi strigă să plec? Ce, sunt masochist?"

După confruntarea de duminică, stadionul Farul are toate şansele să rămână în continuare gazda meciurilor pe care Steaua le va disputa pe „teren propriu" în campionat.

Peste 10.000 de spectatori (constănţeni şi turişti veniţi pe litoral) au umplut, duminică seară, tribunele stadionului de pe strada Primăverii pentru a-i vedea la lucru pe roş-albaştri în primul meci jucat „acasă", pe altă arenă decât cea din Ghencea. După experienţa din urmă cu şase ani, când Steaua a jucat la Constanţa în cupele europene cu Valerenga, roş-albaştrilor le-a purtat, din nou, noroc stadionul Farul revenind pe această arenă, în postură de echipă gazdă, cu o victorie clară împotriva Mioveniului. Susţinerea primită de bucureşteni la malul mării i-a făcut pe oficialii Stelei să se gândească serios la disputarea unui nou meci aici, chiar în următoarea etapă din campionat. Adversari vor fi, de data aceasta, cei de la Universitatea Cluj, echipă care s-a impus în faţa Rapidului în etapa din acest week-end. Partida contra clujenilor este programată duminică, de la ora 20.30. „În Constanţa, am găsit tot suportul şi tot ajutorul şi le mulţumesc. A venit situaţia cu Ghencea. Ar fi fost perfect să jucăm pe stadionul nostru, dar şi publicul din Constanţa a fost un ajutor mare pentru Steaua în meciul cu Mioveni. Jocul cu Universitatea Cluj ar fi bine dacă s-ar disputa pe Ghencea, dar nu se poate. Ne-am simţit ca acasă la Constanţa şi ar fi foarte bine să jucăm aici din punctul meu de vedere", a declarat, după meciul de duminică, antrenorul Stelei, Ronny Levy. La rândul său, patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, a fost extrem de mulţumit de atmosfera de pe stadion şi a precizat că următoarea partidă a Stelei va avea loc tot la Constanţa. „Atmosfera de la Constanţa a fost cum e firesc să fie la meciurile Stelei. Aştia sunt suporterii Stelei. Pai următorul meci iar venim şi jucăm aici. Tot stadionul a strigat «Gigi, Gigi!». Normal că o să vin la Constanţa să joc, dacă mă invită ca musafir. Pentru ce să stau în Ghencea, de unde îmi strigă să plec? Ce, sunt masochist?", a declarat patronul Stelei. Oficialii Stelei mai au varianta stadionului Astra din Ploieşti pentru jocul cu Universitatea Cluj.

De pe Farul, pe Naţional Arena

Meciul contra ardelenilor va fi ultimul pe care Steaua îl va disputa pe teren străin în acest sezon. Trupa lui Ronny Levy se va muta pe noul stadion construit în Capitală, Naţional Arena. Acest lucru se va întâmpla începând cu etapa a V-a, când este programat următorul joc pe teren propriu al Stelei, contra formaţiei FCM Târgu Mureş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii