Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele" încep pregătirile pentru Liga Campionilor

ro

10 May, 2011 01:47 1556 Marime text

csvtomis.jpgEchipa constănţeană a încheiat sezonul cu doar patru eşecuri din cele 33 de meciuri disputate atât în campionat, cât şi în Cupă

După ce a câştigat în premieră titlul de campioană, formaţia feminină CS Volei 2004 Tomis a încheiat en-fanfare acest sezon, după ce a reuşit la sfârşitul săptămânii trecute să cucerească şi Cupa României.

Elevele lui Darko Zakoc şi ale lui Constantin Alexe au repetat în Cupă parcursul din campionat. După ce s-a impus în semifinalele competiţiei de la Chiajna în faţa celor de la Dinamo Bucureşti, scor 3-1 (23-25, 25-17, 25-14, 25-14), CS Volei 2004 Tomis a întâlnit în ultimul act tot pe Ştiinţa Bacău, echipă pe care constănţencele o învinseseră şi în finala Diviziei A1. Formaţia de pe litoral a avut un debut slab de partidă, băcăuancele reuşind să se distanţeze încă din startul setului inaugural, conducând la un moment dat cu scorul de 7-1. Fetele lui Darko Zakoc au revenit rapid în joc şi au recuperat handicapul de pe tabelă. Ştiinţa a reuşit să ţină pasul contra campioanelor doar până la scorul de 12-10. Din acel moment, Tomisul a trecut la timonă şi s-a desprins repede la cinci puncte, scor 18-13. Gavrilescu şi compania nu au mai cedat până la final şi şi-au adjudecat primul parţial, cu 25-18. Setul doi a avut un debut asemănător cu primul, Ştiinţa Bacău reuşind să se desprindă la patru puncte pe tabelă, scor 6-2. De data aceasta însă, Tomisul nu a mai izbutit să revină, moldovencele fiind în permanenţă la conducerepână la scorul de 23-20. Pe serviciul Ioanei Nemţanu, Tomisul a punctat de cinci ori consecutiv şi a câştigat şi al doilea act cu scorul de 25-23. Setul al treilea a fost echilibrat până la scorul de 17-17. Echipa constănţeană a fost însă mai concentrată pe final şi a câştigat setul cu 25-22 şi trofeul pus în joc.

Sezon perfect pentru constănţence

Trupa lui Darko Zakoc încheie astfel un sezon la capătul căruia a cucerit pentru prima dată în istoria clubului ambele trofeele interne. Avântul Tomisului nu se opreşte însă aici, conducerea clubului începând deja pregătirile pentru cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, unde echipa de pe litoral speră să facă o figură frumoasă la debut. „A fost un sezon perfect, în care am câştigat atât cupa, cât şi campionatul. Suntem foarte fericiţi şi sper ca acesta să fie doar începutul pentru echipă. În toamnă vom debuta în Liga Campionilor şi trebuie să începem încă de pe acum pregătirile pentru o competiţie ce se anunţă extrem de grea. Pentru noi, Liga Campionilor a fost principalul obiectiv al acestui an. Vrem să ne prezentăm onorabil în această competiţie, pentru că vom aduce unele dintre cele mai mari echipe din Europa pentru publicul ăsta minunat", a declarat preşedintele clubului de pe litoral, Cristian Zgabercea, potrivit handbalvolei.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii