Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singura pretendentă la promovare FC Viitorul, peste echipele constănţene, după pregătirea de vară

ro

09 Aug, 2011 01:23 1580 Marime text
fcviitorul.jpgFormaţia pregătită de Cătălin Anghel va debuta în noua ediţie de campionat pe teren propriu, într-un meci cu Dunărea Galaţi

Cu o bază financiară solidă, echipa antrenată de Cătălin Anghel este singura din cele patru formaţii din judeţul Constanţa care activează în eşalonul secund care a arătat că se poate bate pentru primele locuri în Seria I, cel puţin după ce a arătat în perioada de pregătire

Echipa patronată de Gheorghe Hagi a reuşit, în această vară, să-şi formeze echipa cu care poate ataca promovarea în primul eşalon, la doar doi ani de la înfiinţare. Astfel, spre deosebire de celelalte trei echipe constănţene prezente în eşalonul secund, formaţia constănţeană a mers foarte bine în meciurile amicale, suferind o singură înfrângere (0-2 cu Unirea Tărlungeni în triunghiularul de la Săcele) în cele opt jocuri de verificare susţinute în această vară. Cristocea şi compania au reuşit, în schimb, cinci victorii şi două rezultate de egalitate. Un alt plus pentru FC Viitorul faţă de celelalte echipe constănţene este şi campania de transferuri. Nu mai puţin de opt jucători au fost achiziţionaţi în această vară de clubul de pe litoral, cinci dintre ei sosind de la „defuncta" Steaua II Bucureşti (Mihai Onicaş, Alexandru Lazăr, Florin Bejan, Vlad Rusu şi Marius Albu). Deşi au retrogradat sezonul precedent, foştii stelişti au confirmat la antrenamente şi în jocurile amicale că şi-au meritat banii. Până la startul noului sezon, programată la sfârşitul săptămânii viitoare, echipa pregătită de Cătălin Anghel se va pregăti la Constanţa. FC Viitorul va întâlni în prima etapă, acasă, pe Dunărea Galaţi.

FC Farul şi Săgeata, în reconstrucţie

Spre deosebire de „colega" de serie, la FC Farul a început din această vară reconstrucţia echipei. Deşi noua conducere tehnică a „marinarilor" a anunţat că obiectivul pentru sezonul viitor este revenirea echipei fanion a judeţului pe prima scenă, trupa lui Marian Pană este departe de a fi o posibilă candidată la primele locuri în campionat. „Marinarii" sunt în continuare în căutare de suport financiar serios pentru a forma cel puţin un „11" de bază care să emită pretenţii la promovare. În aceeaşi situaţie se află şi Săgeata Năvodari, care, după ce a pierdut barajul de promovare în Liga I şi mai mulţi jucători de bază au părăsit echipa, încearcă să-şi formeze un lot care să facă din nou o figură frumoasă în campionat.

Obiectiv diferit pentru Callatis Mangalia

Promovată după cinci ani în eşalonul secund, Callatis Mangalia are un obiectiv diferit faţă de celelalte formaţii constănţene. Formaţia pregătită de Marin Barbu are ca obiectiv clasarea pe un loc liniştitor la finalul sezonului pentru ca, de la anul, să încerce să formeze o echipă care să se lupte la vârful clasamentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii