Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:24 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Shihan Dan Corneliu Ionescu încheie producţia Stagiul de Aikido de la Constanţa, filmat de americani pentru un documentar

ro

06 May, 2016 00:00 2480 Marime text


Constanţa va găzdui timp de două zile, astăzi şi mâine, un stagiu naţional de Aikido, organizat de Asociaţia AIKI Dojo Constanţa şi Federaţia Română de Aikido. Evenimentul se va desfăşura sub coordonarea maestrului Dan Corneliu Ionescu, deţinătorul celui mai înalt grad în Aikido din România (centura neagră 8 Dan), preşedinte al Federaţiei Române de Aikido şi al Confederaţiei Europene de Aikido. 
 
Stagiul va avea loc în sala Complexului Sportiv „Tomis“, în sala clubului Aikido Constanţa (strada Bucureşti numărul 19) şi, dacă vremea va permite, pe plajă. Activităţile se vor derula în fiecare zi între orele 9.00 şi 13.00. La eveniment va fi prezentă şi o echipă de cineaşti americani, care realizează un documentar despre Aikido, intitulat „Living Aikido Life”. În cadrul acestuia, vor fi prezentaţi zece maeştri internaţionali din diferite colţuri ale lumii, care şi-au dedicat viaţa dezvoltării şi transmiterii acestui stil de arte marţiale.
 
Cu peste 40 de ani de experienţă, Dan Corneliu Ionescu este unul dintre cei mai apreciaţi maeştri pe plan mondial, după ce a învăţat singur şi a dezvoltat un stil propriu de Aikido. Prezenţă constantă la stagiile internaţionale de pregătire, maestrul a fost invitat în Statele Unite ale Americii pentru realizarea documentarului, însă a acceptat participarea sa doar cu condiţia ca filmările să se facă în ţară, cu participarea membrilor Federaţiei Române de Aikido. Pentru acest eveniment a fost ales stagiul naţional de la Constanţa, astfel că în imaginile care vor face înconjurul lumii vor apărea şi practicanţi de Aikido din oraşul de la malul mării.

Echipa e condusă de Bogdan Hereţoiu

Echipa de cineaşti americani va fi condusă de profesorul universitar de origine română Bogdan Hereţoiu, el însuşi practicant de Aikido. „Suntem nerăbdători să filmăm ultima parte a documentarului, urmând să încheiem cu un mare maestru, Shihan Dan Corneliu Ionescu, primul meu profesor de Aikido. După doi ani de filmări, timp în care ne-am întâlnit cu zece oameni minunaţi din lumea Aikido, sperăm să lansăm documentarul la finalul lunii septembrie”, a anunţat Bogdan Hereţoiu pe pagina de Facebook oficială, Living Aikido Life.

Ti-a placut articolul?

Comentarii