Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serie infernală pentru jucătorii HCM-ului

ro

27 Oct, 2010 02:30 1330 Marime text
hcm.jpgPe lângă cei şase jucători convocaţi la naţionala României, formaţia constănţeană mai are trei componenţi chemaţi la prima reprezentativă a ţării lor: Schuch (Ungaria), Riganas (Grecia) şi Angelovski (Macedonia)

Deşi este pauză în Liga Naţională de handbal masculin, cauzată de acţiunile echipei naţionale, şase dintre jucătorii campioanei României, HCM Constanţa vor juca în decurs de doar trei zile două meciuri extrem de dificile contând pentru preliminariile Campionatului European.

Astfel, după cele trei meciuri disputate la turneul amical, Trofeul Carpaţi, cei şase handbalişti constănţeni (Mihai Popescu, Laurenţiu Toma, Alexandru Sabou, Daniel Mureşan, Marius Sadoveac şi Alexandru Csepreghi), convocaţi de către selecţionerul Vasile Stângă la naţională, vor înfrunta două dintre cele mai puternice echipe naţionale ale lumii, în preminariile Campionatului European din 2012. În prima partida, programată să se dispute mâine, de la ora 21.00, „tricolorii" vor juca la Karlovac, în compania vicecampioanei lumii şi a Europei, Croaţia. Trei zile mai târziu, formaţia pregătită de Vasile Stângă va reveni la Oradea, pentru al doilea meci din cadrul preliminariilor. De data aceasta, adversarul României va fi puternica reprezentativă a Spaniei, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing şi ocupanta locului 6 la ultimul turneul final de Campionat European. Avem încredere în noi şi suntem optimişti, nioi vom merge în Croaţia să jucăm handbal, de ce nu, chiar şi la victorie, pentru că naţionala României a învins Rusia chiar la ea acasă. Cred că noi putem foarte mult. Totul depinde de psihicul nostru şi de felul cum abordăm partidele. Sunt sigur că la meciul contra Spaniei sala din Oradea va fi arhiplină şi lumea ne va susţine din primul până în ultimul minut. Publicul orădean iubeşte mult sportul, în special handbalul şi sunt convins că alături de ei vom reuşi să facem un meci mare împotriva echipei iberice", a declarat căpitanul campioanei României, Laurenţiu Toma, pentru site-ul handbalvolei.ro. Din grupa României mai face parte reprezentativa Lituaniei. Naţionala noastră încearcă să se califice la un turneu final de Campionat European, după o pauză de 14 ani. Ultimul Euro la care au participat „tricolorii" a avut loc în Spania (1996), când s-au clasat pe locul 9, din 12 echipe.

Derby cu UCM Reşiţa, în campionat

După cele două jocuri, jucătorii HCM-ului - cei şase convocaţi de Vasile Stângă dar şi Schuch (Ungaria), Riganas (Grecia) şi Angelovski (Macedonia) - vor relua antrenamentele sub comanda lui Eden Hairi şi Alexandru Buligan, în vederea pregătirii pentru o altă confruntare dificilă, de data aceasta în campionat. HCM va întâlni la Constanţa, principala contracandidată la titlu, UCM Reşiţa, partida contând pentru etapa a VIII-a a Ligii Naţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii