Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrimerii veterani s-au întrecut la Cupa Albatros Au încărunțit, dar spada tot nu le tremură în mână

ro

17 Dec, 2012 04:23 3423 Marime text
scrima.jpgSala de scrimă a Clubului Sportiv Farul Constanța a găzduit, sâmbătă, ediția întâi a Cupei Albatros, întrecere rezervată veteranilor. Competiția a fost organizată de Cristian Ciobanu, patronul clubului privat de scrimă Albastros Constanța, înființat în acest an ca un urmaș al grupării Albatros Mamaia, care şi-a închis porţile în urmă cu 20 de ani. Ciobanu a făcut scrimă la acel club, cu antrenorul Ion Nițulescu.

La ediția inaugurală a Cupei Albatros au participat 20 de sportivi, atât bărbați, cât și femei, din Constanța, București și Galați. În întrecerea feminină, clasamentul a fost: 1. Monica Marinescu (antrenoare la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța), 2. Cristina Popa (fostă Bănuț) - ocupantă, pe vremuri, a locului cinci la Campionatul Mondial de cadeți, 3. Camelia Mândroiu (constănțeancă la origine, în prezent având serviciul la Timișoara și la Viena; a venit special pentru acest concurs), 4. Mihaela Ion (antrenoare la CS Farul).

La masculin, s-a concurat pe două categorii de vârstă. La 40-49 de ani, podiumul a fost ocupat de: 1. Adrian Stanciu (Steaua București), 2. Mihai Moisi (fost scrimer la Farul, acum stabilit la București; campion național în septembrie), 3. Cristian Ciobanu. La 50-59 de ani, primii trei au fost: 1. Mircea Rotaru (fost antrenor), 2. Ion Nițulescu (antrenor la CSS1), 3. Horia Gheorghe (antrenor la CS Farul). Acesta din urmă nu se încadra în categoria 50-59 ani, ci la plus 60 de ani, însă, cum nu au fost sportivi suficienți (doar el și Octavian Crafcenco, din Galați), a concurat cu cei mai tineri decât el și, chiar și așa, a avut succes, clasarea sa pe locul trei reprezentând o surpriză plăcută.

„A fost o întâlnire foarte plăcută. La competiție au fost prezenți mai mulți veterani, însă nu toți au concurat, din motive de sănătate", a spus Ion Niţulescu.

Sursa foto: Asociația Județeană de Scrimă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii