Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Santa Run la Mamaia Prietenii lui Moş Crăciun se antrenează pe plajă pentru a fi în formă de sărbători

ro

16 Dec, 2016 00:00 3730 Marime text

Ediţia 2016 a evenimentului sportiv-distractiv Santa Run va avea loc pe plaja din staţiunea Mamaia, pe 18 decembrie, de la ora 9.00.

Prietenii lui Moş Crăciun se antrenează cu spor la malul mării, pentru a fi în formă maximă de sărbători. Cum timpul până atunci este foarte scurt, aceştia au pregătit un antrenament inedit de alergare. Zeci de constănţeni costumaţi în Moş Crăciun sunt aşteptaţi să le dea o mână de ajutor.

Antrenamentul Santa Run, organizat pentru al doilea an consecutiv de Asociaţia Sportivă Sanasport, se desfăşoară pe plaja din staţiunea Mamaia (punctul de întâlnire fiind parcarea Aqua Magic), iar fiecare participant va putea să alerge sau să facă o plimbare, în funcţie de propria condiţie fizică.

Participanţii vor primi premii, ceai şi vin fiert

Evenimentul sportiv-distractiv, care face parte din proiectul internaţional „Maratonul Nisipului 2016“, are ca scop promovarea sportului de masă în rândul comunităţii şi a evenimentului internaţional, devenit foarte popular ca fiind printre primele maratoane din Europa care se desfăşoară pe nisip. La sfârşitul alergării, participanţii vor primi premii, ceai şi vin fiert, iar atmosfera va fi întreţinută cu muzică şi multă voie bună. Cei interesaţi să participe la antrenamentul de alergare Santa Run sau la Maratonul Nisipului 2017 se pot înscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro. 

Maratonul Nisipului are trei probe

Ediţia a patra a Maratonului Nisipului va avea loc pe 26 martie 2017, în staţiunea Mamaia, şi se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, reprezentând un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a litoralului românesc la nivel internaţional. Evenimentul conţine trei probe competitive: cursa individuală de maraton (42,195 km), cursa de semimaraton (21,097 km) şi cursa de 10 km şi inedita cursă populară Family Run, care doreşte să promoveze sportul în familie şi să lupte împotriva obezităţii infantile, fenomen care, în România, a atins cote alarmante în ultimii ani.
Daniel Antonaru - „Am uitat să ne bucurăm de lucrurile simple”
„Santa Run este o iniţiativă prin care ne dorim ca oamenii să resimtă bucuria sărbătorilor de iarnă, aşa cum o făceau când erau copii. Este mare păcat că am uitat să ne bucurăm de lucrurile simple, să ne bucurăm de oameni, de căldura lor. Îi invităm pe toţi să iasă din casă, să vină alături de noi şi să se bucure de alergare. Am ales plaja din staţiunea Mamaia deoarece ne dorim să nu fie o competiţie, ci un eveniment la care oamenii vin să se bucure, să socializeze şi să simtă că sportul nu este un chin, ci o adevărată plăcere. La finalul cursei, participanţii vor fi serviţi cu ceai şi vin fiert din partea noastră şi se vor bucura, cum se cuvine, de venirea sărbătorilor. Vă urez tuturor Crăciun Fericit, la mulţi ani, iar Anul Nou să ne aducă tuturor mai multă pace şi bucurie în suflete”, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive Sanasport şi managerul proiectului internaţional Maratonul Nisipului.

Clasamentele de anul trecut

La ediţia de anul trecut a SantaRun au participat peste 50 de persoane de toate vârstele. În ton cu sărbătorile de iarnă, participanţii au alergat costumaţi în Moşi Crăciun, în Crăciuniţe ori purtând diverse accesorii vestimentare din garderoba Moşului. Cursa a avut 1,5 kilometri, alergătorii parcurgând trei ture a 500 de metri fiecare, pe un traseu din parcul de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. Primii cinci clasaţi au fost: la fete - 1. Diana Vlad, 2. Nastasia Fotu, 3. Mădălina Damian, 4. Oana Gheorghe, 5. Seigean Besir; la băieţi - 1. Cătălin Jitcovici, 2. Ionuţ Nenovici, 3. Gheorghe Romaşcanu, 4. Vasile Apetroaie, 5. Cristian Tranulea.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

Diana Vlad şi Cătălin Jitcovici, învingători la „Santa Run“: Moşii Crăciun s-au antrenat la Constanţa pentru cursa cadourilor (galerie foto)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii