Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, a marcat patru dintre cele şapte goluri ale echipei Sorin Chiţu, „tunarul“ de serviciu al FC Farul (galerie foto+video)

ro

03 Aug, 2015 00:00 2480 Marime text
Terenul Farul II a găzduit, sâmbătă, un joc „în familie“ al FC Farul, disputat între componenţii lotului. Scorul a fost 7-3 în favoarea uneia dintre echipe.

Întrucât nu au găsit adversar pentru un amical, antrenorii Farului au optat pentru un joc-şcoală. Au fost alcătuite două echipe, iar cea echipată în albastru a fost în avantaj la pauză cu 3-2. Formaţia „galbenă“ a revenit însă în partea secundă şi s-a impus la diferenţă de patru goluri. Vioara întâi a partidei a fost atacantul Sorin Chiţu.
Tehnicienii farişti Constantin Gache, Ion Barbu şi Gică Mina au alcătuit două echipe echilibrate, formulele de start aducând faţă în faţă cel mai bun modul defensiv (la „albaştri“) şi cel mai bun sistem ofensiv - mijloc şi atac (la „galbeni“) de la Farul. Cele două echipe de început au fost: „Albaştrii“ - I. Dinu - Suciu, D. Ciobanu, Fl. Pătraşcu, Barna - Ad. Ionescu - Plămadă, V. Ion, Corcoveanu - Pâslaru, Butoi; „Galbenii“ - Lazăr - Băjan, Topor, Romaşcanu, Otei - Milea - Duţu, Nicorec, Cristocea - S. Chiţu, Pătulea. „Albaştrii“ au condus cu 3-2 la pauză, după golurile marcate de Butoi, V. Ion şi Pătraşcu (din penalty), respectiv S. Chiţu (2). La 1-0 pentru adversari, „galbenii“ au ratat însă un penalty, prin Pătulea, portarul Dinu reuşind să respingă balonul.

„Păstrează golurile şi pentru oficiale!“

În partea secundă, „galbenii“ au întors soarta jocului, înscriind de cinci ori (fără a primi vreun gol) şi impunându-se cu 7-3. Chiţu şi-a continuat recitalul şi a mai marcat de două ori, celelalte reuşite aparţinându-le lui Pătulea (2) şi Boritz. Practic, Sorin Chiţu a înscris primele patru goluri ale echipei sale. Vârfului de 35 de ani nu-i trebuie multe ocazii pentru a înscrie, fiind extrem de eficient. După ce a marcat şi golul patru, ducând scorul la 4-3 pentru echipa sa, Chiţu a fost înlocuit de Constantin Gache, iar în drum spre vestiare, golgheterul Farului a avut un dialog amuzant cu oficialul farist Mihai Terzi. „Sorine, mai păstrează goluri şi pentru meciurile oficiale. Sper că nu le-ai dat pe toate acum“, a glumit Mihai Terzi. „Păi de aceea am şi ieşit, să mai ţin şi pentru campionat“, a răspuns în aceeaşi notă Chiţu.

Lot de 23 de jucători

În partea secundă, au mai intrat pe teren portarul Tătar şi jucătorii de câmp Meleandră, Al. Matei, Muscă, Ciochină, Ţăranu, Boritz, Vieru şi Noaţă, un fost junior al Farului, care a jucat în trecut la grupa 1987. Goal-keeper-ul Olaru a fost învoit, iar alţi jucători, precum Cl. Popa, Erdal, Giurgiu, Caciandone, Cazan sau Voinea, nu se mai află în lotul Farului. „A fost o partidă utilă, care ne-a permis să mai lucrăm la relaţiile de joc, dar şi să ne edificăm asupra unora dintre jucători“, a declarat antrenorul secund Ion Barbu. Zilele acestea, lotul se va definitiva, tehnicienii constănţeni urmând a se opri asupra unui efectiv de 23 de fotbalişti. La Farul ar putea reveni şi fundaşul central Constantin Bumbac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii