Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să atragem copiii spre mişcare şi sport“ Cursa „Campionii Şcolii“, lansată în premieră la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia

ro

21 Mar, 2019 00:00 1851 Marime text
Evenimentul internaţional „Maratonul Nisipului“, cea mai mare competiţie de alergare din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, îşi derulează pe 31 martie a.c., la Mamaia, ediţia 2019, a şaptea.
 
În premieră, evenimentul sportiv va lansa cursa „Campionii Școlii“, o competiţie dedicată copiilor şi adolescenţilor. Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani şi 13-14 ani, şi va cuprinde următoarele distanţe: 300 metri, 400 metri, 800 metri, 1.200 metri şi 1.600 metri. Startul va fi dat duminică, 31 martie 2019, la ora 11.00, din faţa sediului Radio Constanţa - staţiunea Mamaia, Vila nr. 1, pe faleza staţiunii. Contribuţia de participare este de 25 de lei de elev, însă sumele strânse vor fi returnate integral, sub formă de materiale şi echipamente sportive, instituţiei de învăţământ care va avea aliniaţi la start cei mai mulţi participanţi. Înscrierile se pot face online până pe 25 martie 2019, pe site-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro, unde se găseşte şi regulamentul competiţiei.
 

„Ne dorim să reorganizăm sportul şcolar“

 
„Ne dorim să promovăm alergarea ca sport de masă şi de performanţă în rândul copiilor şi al adolescenţilor, pentru a îmbunătăţii starea de sănătate a acestora. Cursa Campionii Şcolii este un prim pas prin intermediul căreia ne dorim să atragem atenţia în primul rând asupra infrastructurii sportive precare existente în şcoli, precum şi să facem o primă selecţie a micilor sportivi cu potenţial ridicat în viitor. Ne dorim să reorganizăm sportul şcolar, să atragem copiii spre mişcare şi sport, prin organizarea unor campionate şcolare de atletism, în parteneriat cu Clubul Sportiv UltraRun din Constanţa”, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei SanaSport şi organizatorul „Maratonului Nisipului“.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Şi în 2019, “Maratonul Nisipului” adună la Mamaia alergători din toată lumea. Unde se pot face înscrierile

Cine sunt marii câştigători ai Maratonului Nisipului desfăşurat în Staţiunea Mamaia. Sute de atleţi au participat la competiţie (galerie foto)
 
Carmina Căpitanu a făcut senzaţie La Maratonul Nisipului a alergat şi o „diavoliţă“. A avut numărul de concurs 666! (galerie foto)

„M-am bucurat de mişcare“ După ce a părăsit Exatlon şi Republica Dominicană, Mariana Nenu a concurat, la Mamaia, la Maratonul Nisipului (galerie foto)
 
„Sunt foarte bucuros“ Caporalul Laurenţiu Cobzaru, pe locul întâi în categorie şi pe patru la general la Maratonul Nisipului (galerie foto + video)
 
Ciclist la CS Euxin La două zile după ce a împlinit 70 de ani, Constantin Buzatu a alergat la Maratonul Nisipului (galerie foto + video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii