Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carmina Căpitanu a făcut senzaţie La Maratonul Nisipului a alergat şi o „diavoliţă“. A avut numărul de concurs 666! (galerie foto)

ro

28 Mar, 2018 00:00 7626 Marime text
Ediţia a cincea a Maratonului Nisipului, de la Mamaia, a fost una spectaculoasă şi prin prisma costumaţiilor unora dintre concurenţi şi a diverselor accesorii pe care le-au purtat în timpul curselor
 
De la „diavoliţă“ la „Batgirl“, de la „moartea cu securea“ la alergarea cu căţelul în lesă, de la steagul României şi al Uniunii Europene purtate în cursă de un bărbat la concurente cu fustiţe, de la ochelari de ski, la căşti pentru muzică. Au fost numai câteva dintre elementele care au dat culoare întrecerii internaţionale de pe plaja de la Mamaia, spulberând prin distracţie efortul, în unele cazuri supraomenesc, din timpul probelor competiţiei.
 
Concurentă la semimaraton (21 km), categoria de vârstă 40-49 de ani, Carmina Căpitanu, din Mangalia, a făcut senzaţie cu echipamentul ei de „diavoliţă“, din care nu a lipsit tridentul. Iar pentru ca regia să fie completă, Carmina a avut numărul de concurs 666, acelaşi pe care l-a purtat şi la ediţia 2017 a Maratonului, când a alergat costumată în „drăcuşor“! Anul trecut, la prima participare la Maratonul Nisipului, alergătoarea din Mangalia s-a clasat pe locul trei în categorie, iar acum a ocupat locul patru, cu timpul de 2:11:30, care a fost al 14-lea la feminin şi al 101-lea în clasamentul general al semimaratonului (bărbaţi şi femei).
 

La început a fost „drăcuşorul“

 
Povestea acestor costumaţii deosebite e şi ea una deosebită! Anul trecut, când s-a înscris în competiţie, Carmina Căpitanu a primit numărul 666 şi, având în vedere semnificaţia lui, dar şi faptul că ea e persoană inventivă şi cu umor, a ales să se îmbrace în „drăcuşor“. Anul acesta, surpriză plăcută, Carmina a constatat că organizatorii Maratonului Nisipului au pus pe afişul competiţiei poza ei, „drăcuşor“, din 2017! Aşa că a solicitat să i se dea şi acum numărul de concurs 666, ceea ce s-a realizat. Iar costumaţia aleasă de Carmina a fost în ton cu numărul, „diavoliţă“!
 

„Hai să mergem la Maratonul Nisipului“

 
Alergătoarea din Mangalia a făcut atletism în liceu, dar, după absolvirea acestuia, a renunţat. De un an şi jumătate însă, „dintr-o glumă a vărului meu“, a revenit la alergare şi a făcut un hobby din practicarea exerciţiului fizic şi din participarea la competiţii, în proba de semimaraton. Prima întrecere la care a luat parte a fost una în Bulgaria, în septembrie 2016, după care ediţia 2017 a Maratonului Nisipului a fost primul concurs al ei din ţară. „Vărul meu m-a sunat şi mi-a spus: «Hai să mergem la Maratonul Nisipului». Am acceptat şi m-a înscris. «La 10 km?», am întrebat eu. «Nu, la 21 km şi ai numărul 666», a venit răspunsul.. Pur şi simplu, aşa a căzut anul trecut. 666. Văzând acest număr, eu fiind un om mai inventiv, mai «colorat», am zis să mă echipez pe măsură. M-am costumat în drăcuşor. Am luat locul trei la categoria mea de vârstă. Nu mi-am închipuit că pot lua şi un premiu (am participat pur şi simplu din plăcere, nu de altceva), astfel că n-am stat şi la premiere, n-am ştiut“, povesteşte Carmina Căpitanu aventura sa de anul trecut de la Maratonul Nisipului.
 

Deşi accidentată, a alergat la semimaraton!

 
Anul acesta, iar spectacol. „Dintr-o dată, văd că pe coperta evenimentului Dan Antonaru (n.r. preşedintele SanaSport, organizator al întrecerii) m-a pus pe mine. Dacă tot sunt pe copertă, am zis, consider că mi se cuvine tot numărul 666, că aşa e normal. Şi mi l-a dat. M-am gândit că dacă anul trecut am fost un «drăcuşor», acum trebuie să fiu o «diavoliţă». În general, îmi place să fiu o persoană care rămâne imprimată pe retină. Şi la competiţia la care alergăm în sprijinul copiilor cu autism, echipa mea (n.r. al cărei căpitan este), a fost cea mai colorată. Deci ideea «drăcuşorului» a venit de la numărul 666, pur şi simplu. A fost foarte fain, şi anul trecut, şi acum, cu «diavoliţa». În cursă, mulţi mă cunoşteau şi strigau: «Hai, Carmina!». Cu toată că în acest an am fost accidentată la picioare, tot am participat şi am luat locul patru. Nu credeam că pot concura, dar am ţinut cu tot dinadinsul să o fac, întrucât Maratonul Nisipului este o întrecere de care sunt ataşată afectiv, întrucât a fost prima mea competiţie la care am luat parte în România de când am revenit la alergare“, mai spune Carmina Căpitanu.
 

S-a întors din drum că şi-a uitat tridentul acasă!

 
A patra clasată de la semimaraton a povestit, cu umor şi originalitate, pe Facebook, cele trăite la ediţia 2018 a întrecerii. „Plecaţi dis-de-dimineaţă, Io şi Vikyyy, dimineaţă pentru el, normal, pentru mine era deja târziu... cam 8.30. Uitat tridentul acasă, ne-am întors după el, nu de alta, dar nu aveam costumaţia completă... asta ca să mă certe Viky şi să-mi spună că nu e bineeeee să ne întoarcem din drum, că nu ne poartă noroc... şi bla, bla, bla. Am ajuns la Start şi nici nu vă închipuiţi câtă energie aveam şi de abia aşteptam să alerg (cu toate că genunchii nu spuneau acelaşi lucru). O cursă fantastică, pe parcursul căreia auzeam: «Hai, Carmina!!!!!!!»
 
O cursă în care m-am setat să uit de durere şi a fost peste aşteptările mele! Când nu mă aşteptam, apărea Marian Gavrilescu şi mai filma puţin. Prieteni dragi, prieteni de suflet, cu care am împărţit clipe memorabile. Simţeam cum se afundă picioarele în nisip şi mă bucuram de mare, pescăruşi şi de cei din jurul meu. Pentru azi mi-am dorit doar să termin cursa şi am terminat-o!!!! (Dar nu vă închipuiţi ce mi-am luat-o de la Viky: vezi, te-ai întors din drum şi ai luat locul 4, m-ai făcut de ruşineeeeee! Sunt fericită, am reuşit să ajung la SOSIRE!!!!! De vină e doar numărul: 666“, este postarea Carminei Căpitanu pe reţeaua de socializare.
 

„Felicitări, Carmina! Eşti o forţă!“

 
Prietenii alergătoarei din Mangalia au fost şi ei impresionaţi de costumaţia Carminei şi de evoluţia sa din timpul cursei, astfel că i-au adresat nenumărate mesaje: „Minunată ca de obicei. Felicitări!“, „Ambiţie, număr predestinate, echipament original, reţeta pentru succes“, „Felicitări, Carmina! Eşti o forţă!“, „Bravooo! Ţi-am zis eu că, pentru o concurentă rănită, vei avea un scor bun. Bravo, bravo, bravo!“, „Super costumaţia!“, „Nu pot să cred! Tot ai participat. Eşti fantastică!“, „Felicitări! Drăcuşorul vesel!“, „Bravo, Carmi! Indiferent de locul pe care l-ai ocupat, pentru noi eşti o învingătoare!“, „Am avut onoarea să alerg lângă tine, pentru o perioadă. Mă înclin, eşti energie!“, „Felicitări, Carmi! Eşti campioana noastră!“, „Ţinuta ta este super faină!“, „Carmina, eşti o inspiraţie!“ sau „Eşti de neînvins! De unde atâta energie nu ştiu! Un exemplu bun de urmat“.
 

A activat peste 20 de ani în industria hotelieră

 
De asemenea, Dacian Ghizilă, câştigătorul categoriei 20-29 de ani de la maraton şi ocupantul locului trei în clasamentul general, le-a dedicat reuşitele sale de la această ediţie a Maratonului Nisipului Carminei Căpitanu şi Elizei Frâncu, colege de alergare cu el. „În urmă cu o săptămână, Carmina s-a accidentat, însă nu a renunţat să alerge. În ciuda problemelor medicale cu care s-a confruntat, a obţinut un loc respectabil, ca să nu mai vorbim de fericirea pe care o împrăştie în jurul ei! Din cauza unor probleme la picior, Eliza a fost nevoită să abandoneze la jumătatea cursei de maraton. Este foarte important să ştii când să te retragi. Felicitări tuturor participanţilor!“, a spus Dacian Ghizilă.
 
În afara cadrului sportiv, Carmina Căpitanu predă limba engleză copiilor, la Mangalia. Face dezvoltare personală, fiind componentă a echipei John Maxwell România. Înainte, a activat 21 de ani în industria hotelieră, după care a luat decizia de a renunţa la turism şi a se dedica mai mult familiei. „Viaţa e scurtă. Trăieşte-o!, este una dintre devizele Carminei.
 

Floricica Neacşu a fost „Batgirl“

 
Alergătoarea din Mangalia nu a fost singura însă la Maratonul Nisipului costumată original. Floricica Neacşu, din Galaţi, prima la maraton la categoria de vârstă 50-59 de ani (a treia în clasamentul feminin şi a 23-a în ierarhia generală, cu 4:02:56), a purtat un costum „Batgirl“, iar Vali Munteanu, din Tulcea, a avut costum de… „moarte“, cu securea aferentă! Tulceanul, care, anul trecut, a fost costumat în „Fred Flintstone“, a ocupat acum locul 7 la categoria de vârstă 40-49 de ani a maratonului, locul 21 la masculin şi 24 la general (4:03:24).
 
„Cu Floricica Neacşu m-am împrietenit acum, pe traseul de la Maratonul Nisipului, pe Vali Munteanu îl știu de anul trecut. Cu Andreea Voicu (n.r. o altă participantă la Maraton, locul 5 la categoria 30-39 de ani de la proba de 10 km, locul 10 la feminin şi 80 la general, cu 58:38) mă știu înainte de a deveni colege la Cycling Team Constanţa, am alergat împreună la o competiție. Pe lângă ciclişti, acest club a alcătuit şi un grup de alergători, cum suntem şi noi“, a spus Carmina Căpitanu.
 

Căţelul i-a purtat de urât în cursă

 
Totodată, Rodica Dinu a alergat în cursa de 10 km (pe care, cu 1:04:11, a încheiat-o pe locul 12 la categoria 30 - 39 de ani, pe 22 la feminin şi pe 132 la general) cu căţelul în lesă. Ilie Roşu, concurent la maraton, a purtat cu el un drapel al României şi unul al Uniunii Europene. Alergătorul a evoluat la maraton, înregistrând timpul de 5:49:23, cu care s-a clasat pe locul 10 la 50-59 de ani, pe 65 la masculin şi pe 76 la general. La 10 km a concurat şi Liviu Mihai, care a purtat ochelari de ski, dar şi a ascultat muzică în căşti pe parcursul probei. Bărbatul a evoluat la +60 de ani, unde, cu 1:29:26, a fost al zecelea. La masculin, a fost al 177-lea, iar la general al 289-lea.

Sursa foto: Facebook şi ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Yabba Dabba Doo! Fred Flintstone a încheiat cu bine Maratonul Nisipului de la Mamaia (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii