Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciclist la CS Euxin La două zile după ce a împlinit 70 de ani, Constantin Buzatu a alergat la Maratonul Nisipului (galerie foto + video)

ro

26 Mar, 2018 00:00 3767 Marime text
Peste 1.200 de iubitori ai mişcării, din ţară şi din străinătate, au participat, ieri, la ediţia a cincea a „Maratonului Nisipului“ de la Mamaia, la cele patru probe competitive şi la crosul Family Run.
Având în vedere că întrecerea internaţională a celebrat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, alergătorii au purtat tricouri cu însemnele tricolorului şi, tot în ton cu evenimentul istoric marcat, la competiţie a fost prezent un mic grup de „soldaţi“ (patru bărbaţi şi o femeie), de la Asociaţia Culturală Tomis Constanţa, echipaţi şi înarmaţi ca în Primul Război Mondial. Ei au venit şi cu replica unui obuzier!
 
„Prin faptul că au purtat tricourile speciale, sportivii au dorit să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate, compasiune şi iubire. Grupul semnificativ de sportivi din Republica Moldova a vrut să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice care au rămas între cele două ţări după un secol de la Marea Unire“, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele AS Sanasport, organizator al Maratonului Nisipului, alături de Radio Constanţa.
 

Alergători din toată lumea

 
La competiţia de la Mamaia au evoluat alergători atât amatori, cât şi de performanţă, cele patru probe competitive (cu 900 de participanţi) fiind maraton, semimaraton, cursa de 10 kilometri şi cursa populara de 5 kilometri. La Crosul Family Run (de aproximativ 1 kilometru) cei 300 de participanţi au alergat în familii. Toate sumele obţine din vânzarea biletelor şi din donaţii sau sponsorizări vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. Alergătorii de peste hotare au fost din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Germania, Bulgaria, Italia şi SUA. Premiile au avut valoarea totală de 45.000 de lei.
 

A venit cu familia şi cu căţelul

 
În proba de 5 kilometri, primul care a trecut linia de sosire, la general, a fost Adrian Chiru, iar prima fată din clasament a fost Alecsandra Raluca Andreea Corbu. În această probă a concurat şi un adolescent de 14 ani din Braşov, Rareş Arhir. „A fost fain, dar destul de greu. La Maratonul Nisipului am venit cu familia şi cu căţelul“, a spus Rareş, care practică atletismul.
Cursa de 5 kilometri l-a avut la start, la două zile după ce a împlinit 70 de ani, şi pe constănţeanul Constantin Buzatu, rutier la CS Euxin. „Fac ciclism de performanţă, dar şi alergare. E al treilea an când particip la Maratonul Nisipului. Anul trecut, am fost arbitru, iar acum am zis că trebuie să alerg. A fost şi timp frumos, la bicicletă nu am putut ieşi vreo două săptămâni şi am zis să fac mişcare, ca să mă menţin în formă“, a precizat Titi Buzatu.
 

Pe asfalt, i se părea că pluteşte

 
La 10 kilometri, la general s-a impus Andrei Sterea, iar prima fată din clasament a fost Antoanela Manac, din Constanţa, campioană de triatlon, desemnată de Federaţia Română de Triatlon „sportivul anului 2017“. „Eu practic atletismul, la CSM Danubiu Tulcea, şi m-am antrenat destul de mult pentru această cursă. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am câştigat“, a declarat tulceanul Andrei Sterea (17 ani).
 
„A fost o cursă frumoasă. N-am simţit frigul. Faţă de anul trecut, traseul a fost puţin mai dificil, din pricina nisipului afânat. Dar, în rest, condiţii foarte bune. Faţă de asfalt, e mult mai greu să alergi pe nisip. Pe la kilometrul patru, am avut o porţiune în care am ieşit puţin pe asfalt şi mi se părea că plutesc“, a spus Antoanela Manac.
 

Igor Timbalari şi Ionela Muscalu, câştigători la maraton

 
La semimaraton, la general a câştigat Dumitru Nicolaev, iar prima femeie care trecut linia de sosire a fost Nicoleta Ciortan. La maraton, concursul open, podiumul a fost: la masculin - 1. Igor Timbalari, 2. Victor Spătaru, 3. Dacian Ghizilă; la feminin - 1. Ionela Muscalu, 2. Alexandra Ungureanu, 3. Floricica Neacşu.
 

„Un eveniment ce câştigă în popularitate“

 
Printre competitorii de la 10 kilometri s-a numărat şi Ionel Crînguş, promotorul galei Oss Fighters, care se va desfăşura la Constanţa pe 20 aprilie a.c. Ionel Crînguş a realizat timpul de o oră şi un minut şi 43 de secunde, clasându-se pe poziţia a 17-a la categoria 40 - 49 de ani.
 
„Felicitări organizatorilor şi tuturor celor implicaţi în realizarea acestei a cincea ediţii a Maratonului Nisipului. Un eveniment ce câştigă în popularitate, adunând de la ediţie la ediţie tot mai mulţi participanţi“, a declarat Ionel Crînguş.
Dependent de sport şi sănătate, acesta promovează activitatea sportivă sub orice formă de desfăşurare. „Îi invit pe constănţeni şi numai să nu rateze nici gala Oss Fighters“, a mai spus promotorul evenimentului de peste o lună.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii