Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remiză cu scandal la FCM Bacău - FC Farul

ro

22 Aug, 2011 00:00 1863 Marime text
farul.jpgDerby-ul de Liga I, jucat însă în cadrul primei etape a eşalonului secund, între echipa locală FCM Bacău şi o altă formaţie de tradiţie din ţară, FC Farul Constanţa, s-a încheiat cu o remiză, gazdele acuzând, la finalul întâlnirii, maniera de arbitraj a centralului Andrei Chivulete.

Băcăuanii au început bine partida şi după doar opt minute de joc au reuşit să deschidă scorul prin Lipovanu, care l-a învins pe Cernea cu un şut puternic în vinclu. Treptat, constănţenii reuşesc să pună stăpânire pe joc fără însă să-şi creeze ocazii de gol. Prima ocazie importantă la poarta Bacăului se produce abia în minutul 26 şi aduce şi golul egalării pentru „marinari", Ştefan Ciobanu înscriind cu un lob peste portarul Stamatin. La faza premergătoare înscrierii golului, oficialii gazdelor au contestat faptul că centralul întâlnirii nu a semnalizat un fault asupra unui jucător băcăuan. O altă fază în care Chivulete s-a făcut remarcat s-a petrecut cu puţin înainte de finalul jocului. Unul dintre jucătorii constănţeni s-a prăbuşit pe teren, brancardierii l-au transportat pe targă la marginea terenului, însă, înainte de a-l aşeza, unul dintre aceştia a scăpat targa. Imediat, jucătorii Farului s-au repezit la omul de ordine fapt ce a dus la o încăierare generală. În ciuda incidentelor, arbitrul a decis să-l scoată de pe teren pe brancadier. „Am înţeles că acel brancadier l-a trântit pe jucătorul nostru. Sunt lucruri tipic româneşti: noi tragem de timp, ei ne trântesc jucătorii de pământ", a declarat tehnicianul „marinarilor", Marian Pană.

Au ratat victoria în prelungiri

În altă ordine de idei, meciul de la Bacău nu a înregistrat ocazii notabile la cele două porţi. În afara fazelor de la cele două goluri, atacurile celor două formaţii s-au stins în preajma careului de 16 metri. Ceva mai animată a fost doar a doua parte a întâlnirii, băcăuanul Doboş irosind o bună ocazie de a marca în minutul 69, când a tras puţin pe lângă poartă din interiorul careului. De partea cealaltă, Farul a avut şansa să dea lovitură în ultimele secunde ale jocului, şutul lui Paraschiv fiind respins miraculos de portarul Stamatin. „Marinarii" reuşesc astfel să smulgă o remiză la Bacău, punct cu care se află pe locul 8 în clasamentul Seriei I, după prima etapă a noului sezon. „După aspectul jocului cred că rezultatul este echitabil. A fost un meci echilibrat cu o oarecare dominare a gazdelor, însă, dacă ne uităm şi la situaţiile de gol avute cred că puteam să şi câştigăm. Una peste alta este un rezultat corect", a spus după meci, Marian Pană.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii