Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte şi activităţi derulate în luna august prin centrele de agrement aflate în administrarea DJST Constanţa (galerie foto)

ro

05 Sep, 2019 00:00 2133 Marime text
În luna august, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a participat în calitate de partener şi a organizat diferite proiecte şi activităţi de tineret prin centrele de agrement aflate în administrare:

1. Programul naţional „Tabăra olimpicilor“ - tineri remarcaţi pe diferite discipline de studiu au beneficiat de sejururi în Centrele de Agrement 2 Mai (în perioada 20 - 26 august) şi Eforie Nord (în perioada 28 august - 2 septembrie). Finanţarea a fistr oferită de Ministerul Tineretului şi Sportului.
2. Proiectul naţional „O şansă pentru Tineri“ - 35 de tineri au beneficiat de diferite activităţi privind egalitatea de şansă, nondiscriminare şi vulnerabilitatea grupurilor sociale în faţa diferitelor situaţii de risc. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 28 august - 3 septembrie, la Centrul de Agrement Eforie Nord. Finanţare oferită de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Giurgiu, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.
3. Proiectul naţional „O egalitate de şansă pentru tinerii din mediul rural“ - proiect naţional implementat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi ONG FNGAL. în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa. Proiectul a vizat formarea a 360 de tineri în domeniul lucrătorilor de tineret, formând abilităţi şi competenţe în lucrul cu tinerii. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 19 - 26 august 2019, la Centrul de Agrement Eforie Sud „New Paradise“.
4. Proiectul naţional „Dobroge, mandră gradină“ - organizat de către ACCSALPA, cu finanţare oferită de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa. Festivalul naţional de folclor s-a aflat la cea de-a XII-a ediţie, cu participarea a peste 30 de ansambluri populare şi peste 800 de participanţi, reprezentând toate zonele folclorice din ţară. Proiectul s-a desfăşurat în Mangalia pe şase scene concomitent, în perioada 26 august - 1 septembrie.
5. Proiect „Voluntariatul - atelier de implicare în comunitate!“ - organizat de către ONG Sigma Development Center, SIGMA DEVELOPMENT CENTER în perioada 3 - 7 septembrie, la Centrul de Agrement 2 Mai, cu finanţare de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa. Proiectul vizeaza iniţierea tinerilor în diferite forme de implicare comunitară, precum şi dezvoltarea lor personală în voluntariat, număr de participanţi - 30.
6. Proiectul naţional „Democratin, ediţia a şaptea“, cu finanţare oferită de către Ministerul Tineretului şi Sportului, vizeaza formarea în rândul a 250 de tineri a unor abilităţi necesare în exercitarea drepturilor cetăţeneşti, precum şi o informare cât mai corectă cu privire la atribuţiile principalelor instituţii din România. Participanţii sunt grupuri organizate din judeţele Iaşi - comuna Deleni; Olt - oraşul Potcoava; Dolj - municipiul Craiova; Ilfov - oraşul Voluntari, Olt - comuna Dobrosloveni; Caraş-Severin - oraşul Caransebeş; Covasna - municipiul Sf. Gheorghe; Constanţa; municipiul Bucureşti. Partener în cadrul proiectului - ONG Team, perioada de implementare 3/4 septembrie - 9/10 septembrie.
7. Proiectul naţional „Impreună Antidrog“, desfăşurat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, în perioada 28 august - 2 septembrie. Peste 200 de tineri au fost implicaţi în diferite ateliere tematice, având ca finalitate stimularea abilităţilor de refuz în contextul existenţei factorilor de risc. Atelierele tematice au fost din următoarele domenii: film, prezentare de proiecte, teatru, apicultură, tir cu arcul, sport de masă - fotbal şi baschet, ateliere creative de tip hand made, dans, poezie, orientare şi treasure hunt.
8. Campania de prevenire estivală „Vacanţa în siguranţă“, iniţiată de către Centrul regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, al Compartimentului Prevenire din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. A vizat informarea corectă a tinerilor prezenţi în cele trei Centre de Agrement - Eforie Sud, Eforie Nord şi 2 Mai - cu privire la diferite situaţii de risc, la care se pot expune prin consumul de factori de risc.
 
Sursa foto: Facebook (Marian Ţuţuianu)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii