Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme de lot pentru „marinari“, la debutul de azi din play-out-ul Ligii a 2-a Craiovenii Buşu şi Goge nu vin, Farul va transfera un alt jucător

ro

18 Apr, 2014 00:00 2083 Marime text
FC Farul debutează astăzi în play-out-ul Ligii a 2-a, întâlnind în deplasare Gloria Buzău. Constănţenii încep turneul de pe ultimul loc, în vreme ce echipa din Crâng porneşte la drum cu cel mai bun punctaj.

După un retur de campionat în care nu a cunoscut gustul victoriei, ultimul meci câştigat fiind pe 2 noiembrie 2013, FC Farul va juca în ultima parte a campionatului în turneul play-out, unde va lupta pentru evitarea retrogradării. Misiunea elevilor lui Ştefan Nanu şi Narcis Mohora se anunţă una dificilă, în condiţiile în care încep turneul de pe ultimul loc dintre cele şase, cu doar nouă puncte, iar în Liga a 3-a ajung ultimele trei clasate. Clasamentul de la care se pleacă este următorul: 1. Gloria Buzău - 17p, 2. Rapid CFR Suceava - 16p, 3. CF Brăila - 15p, 4. Unirea Tărlungeni - 14p, 5. Dunărea Galaţi - 9p, 6. Farul - 9p. În meciul de debut de astăzi, constănţenii joacă, de la ora 17.00, în fieful Gloriei Buzău. Celelalte partide din play-out se dispută tot astăzi, de la ora 11.00, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal: Suceava - Galaţi şi Brăila - Tărlungeni. „Pentru noi, de-abia acum începe campionatul.

Nu trebuie să ne întoarcem cu mâna goală de la Buzău. Punctele sunt foarte importante pentru noi, dată fiind poziţia pe care o ocupăm în clasament“, a declarat antrenorul principal al Farului, Ştefan Nanu, care nu îi va avea la dispoziţie în partida de astăzi pe Barna, Buzea şi Cristea, toţi cu probleme medicale. Buzea are falca umflată de la o măsea, iar Cristea s-a accidentat în meciul cu Dunărea Galaţi şi a plecat la Bucureşti pentru tratament. În aceste condiţii, lotul cu care a plecat Farul ieri la Buzău este format din: Curcă, Vl. Neagu - portari; Băjan, Niţescu, Ghinea, Bumbac, Ciobanu, Mansur, Scărlătescu, Tudor, V. Apostol, Tothăzan, I. Florea I, I. Florea II, D. Stan, Ivanovici, Silvăşan, Igiroşanu - jucători de câmp. Oficialii constănţeni au tratat în ultimul timp cu doi jucători craioveni, fundaşul stânga Sorin Buşu (24 ani, 1,79 m) şi mijlocaşul lateral Petre Goge (22 ani, 1,77 m), însă cele două părţi nu au căzut la înţelegere în privinţa aspectului financiar. Săptămâna viitoare, Farul îl va legitima însă pe mijlocaşul central Berti Nicola, în vârstă de 20 de ani. „E un jucător tânăr, cu calitate, care îmi place. În plus, e şi constănţean“, a spus Ştefan Nanu.

Program modificat de două ori în două zile

Ieri, s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, care a avut pe ordinea de zi şi solicitarea a 19 cluburi dintre cele 23 din Liga a 2-a ca, din sezonul viitor, să se revină la sistemul competiţional cu 16 echipe, situaţie în care, la finele acestui campionat, nu va mai retrograda nimeni. Nu s-a luat însă nicio decizie, discuţiile urmând a se relua în data de 24 aprilie. Oricum, hotărârea care se va adopta va trebui ratificată apoi în Adunarea Generală a FRF. Unele cluburi sunt optimiste că cererea lor va fi aprobată în CEx, dar există şi voci care susţin că Federaţia nu îmbrăţişează aceste doleanţe, mergând în continuare pe sistemul cu 12 echipe, singura modificare pe care ar agrea-o fiind ca în turneele play-off şi play-out să se intre cu toate punctele acumulate în sezonul regulat. În ultimele două zile, FRF a modificat de tot atâtea ori programul din cele două turnee, ieri după-amiază revenind la ţintarul anunţat la începutul săptămânii. Potrivit acestuia, după meciul de la Buzău, Farul va evolua astfel: în etapa a 2-a (sâmbătă, 26 aprilie) - cu Unirea Tărlungeni (acasă); în etapa a 3-a (sâmbătă, 3 mai) - cu Rapid CFR Suceava (în deplasare); în etapa a 4-a (miercuri, 7 mai) - cu Dunărea Galaţi (acasă); în etapa a 5-a (sâmbătă, 10 mai) - cu CF Brăila (în deplasare); în etapa a 6-a (sâmbătă, 17 mai) - cu Gloria Buzău (acasă); în etapa a 7-a (sâmbătă, 24 mai) - cu Unirea Tărlungeni (în deplasare); în etapa a 8-a (miercuri, 28 mai) - cu Rapid CFR Suceava (acasă); în etapa a 9-a (sâmbătă, 31 mai) - cu Dunărea Galaţi (în deplasare); în etapa a 10-a (sâmbătă, 7 iunie) - cu CF Brăila (acasă).

Sursa foto: fcuniversitatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii