Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:30 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Poliţistul m-a scos cu greu din mulţime” Laurenţiu Ciuchiţă, agresat pe teren şi lovit la maşină

ro

23 Oct, 2013 00:00 3289 Marime text
Noi incidente violente au avut loc în fotbalul judeţean. La partida Speranţa Nisipari - Voinţa Siminoc, de la Liga a V-a, arbitrul Laurenţiu Ciuchiţă a pus capăt meciului în minutul 40, la scorul de 1-0 pentru oaspeţi, după ce „cavalerul” a eliminat un jucător de la Nisipari, George Andruş. „Spectatorii echipei gazdă au pătruns pe teren şi m-au îmbrâncit, m-au scuipat şi m-au înjurat, creându-se un meleu în jurul meu. Cu greu am fost scos din mulţime de poliţistul prezent la joc, cel care m-a condus la maşină. În timp ce completam raportul, am fost lovit în faţă de un spectator, mergând apoi la postul de poliţie pentru a depune plângere”, a scris Ciuchiţă în raportul de joc. Laurențiu Ciuchiță menționează că incidentul a fost filmat, iar înregistrarea se află în posesia sa. Arbitrul este de părere că toată tensiunea a fost creată de spectatori și de echipa gazdă, încă de la început, întrucât au fost nemulțumiți că el a solicitat Poliția la joc. „Dar ce se întâmpla dacă aceasta nu era prezentă?”, se întreabă arbitrul. Ciuchiță a mai spus că raportul de joc nu a fost semnat și nici baremul achitat întrucât „am considerat că siguranța noastră e mai importantă și am plecat cât mai repede la secția de Poliție”.

I-a tras un picior

O altă confruntare de la Liga a V-a, Trophaeum Adamclisi - Sport Prim Oltina, s-a încheiat în minutul 88, la scorul de 3-0 pentru oaspeţi, după ce un jucător de la Trophaeum care fusese eliminat în minutul 81, Florin Dogaru, a pătruns pe teren (odată cu delegatul gazdelor) şi l-a lovit cu piciorul în coapsa dreaptă pe arbitrul Bogdan Bercea, potrivit celor trecute de acesta în raport. Arbitrului Bercea spune că Florin Dogaru a primit cartonaș roșu întrucât i-a făcut semne obscene „cavalerului” după ce a fost avertizat. Centralul a mai menționat că, la faza eliminării, delegatul echipei gazdă a scos echipa de pe teren, dar jucătorii au reintrat în intervalul celor trei minute.

Induși în eroare de cartonașul galben

De asemenea, în minutul 66 al confruntării Pescăruşul Gârliciu - Dunărea Ciobanu, la scorul de 1-1, oaspeţii s-au retras de pe teren, după ce arbitrul Mihai Pericleanu a arătat un al doilea cartonaş roşu pentru echipa vizitatoare. La primul roșu, pe care i l-a acordat lui Mihai Teodorescu, arbitrul a explicat că, după ce a acordat o lovitură liberă pentru Gârliciu, Teodorescu a avut un acces de furie și a tras în minge cu o forță excesivă, balonul lovindu-l pe asistentul Claudiu Drăghici, care s-a prăbușit, ținându-se cu mâinile de stomac. „Jucătorul nu a avut totuși intenția de a-l lovi pe Drăghici. Am scos din buzunar cartonașele galben și roșu și l-am eliminat pe jucătorul vinovat. Mai mulți fotbaliști de la Dunărea au fost induși în eroare de cartonașul galben, dar le-am comunicat căpitanilor ambelor echipe că a fost eliminare directă”, a scris arbitrul Pericleanu în raport. În ce privește al doilea roșu, „cavalerul” a menționat că Mircea Boboc a respins mingea cu mâna de pe linia porții. 11 m (necontestat de Ciobanu) și eliminare. „Când l-am eliminat pe jucător, am fost înconjurat de mai mulți jucători care mă rugau să nu dau roșu. După câteva minute, delegatul oaspeților a decis să retragă echipa de pe teren. Am acordat cele trei minute regulamentare pentru ca jucătorii echipei Dunărea să revină, dar, cum nu s-a întâmplat așa, la finele lor, am fluierat finalul”, arată Mihai Pericleanu.  

I-a adresat cuvinte obscene asistentului

La la finalul partidei AS Independența - Castelanii Castelu 3-2, în drum spre mașină, căpitanul oaspeților, Petre Gălean, le-a adresat arbitrilor injurii și i-a amenințat, central Florin Dobrinaș oprindu-i carnetul de legitimare. În timpul meciului, oaspeții au avut și un eliminat, Vasile Maxim, care a luat roșu în minutul 90 pentru cuvinte obscene la adresa asistentului Vasile Cârstocea. Delegatul formației CS II Agigea, Marian Manea, a fost trimis în tribună în minutul 8 al partidei din deplasare cu Farul Tuzla (2-2), deoarece, după cum a scris în raport arbitrul Ionel Nae, „nu a avut un comportament responsabil, jignind arbitrul asistent”. Arbitrul Marian Carson, care a condus disputa Luceafărul Amzacea - Fulgerul Chirnogeni (0-3), a scris în foaia de joc oficială că „serviciul de securitate a fost prezent, dar și-a executat cu superficialitate atribuțiunile, când spectatorii au intrat pe teren și au i-au adresat injurii și amenințări asistentului Bela Szoke. Gradul de civilizație și respect al oficialilor echipei din Amzacea este redus. Au un comportament lipsit de fair-play și nu cunosc legile jocului”. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionut 28 Oct, 2013 12:40 in ritmul asta o sa iei bataie si la sala Laurentiu .. mai lasa din figuri
  • cristi 27 Oct, 2013 04:03 Tot tu ma? Haide domnule mihu dar ciuchita asta va da ceva sa il mai delegati la meciuri,pai altfel cum de mai este delegat dupa ce el la toate meciurile face cate cv...eu daca as juca fotbal si ar trebui sa ma albitreze cineva de genul acesta mai bn nu intru in teren
  • Florin 23 Oct, 2013 15:27 Oare de ce exact acesti arbitri care au avut probleme la jocurile mentionate sunt cei care protesteaza cel mai vehement? Oare nu este ceva premeditat? Uite tovarase Ciuchita ca iei bataie si cu politia la teren