Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 27 august, lângă Babadag Primul concurs de cross-country din Dobrogea

ro

20 Aug, 2011 02:04 1888 Marime text
concurs.jpgPentru cei care nu-şi imaginează că în munţii Dobrogei ar exista peisaje inedite şi se pot face trasee de mountain bike, Triton Sport Constanţa împreuna cu Constanţa Cycling Team încearcă să demonstreze contrariul.

Astfel, pe 27 august, se va da startul unei competiţii inedite de mountain bike - cross country având ca scop principal promovarea ciclismului şi turismului în această zonă. Locul de desfăşurare al competiţiei va fi în pădurea din vecinătatea localităţii Babadag, iar startul va fi dat de lângă ruinele unei cetăţi romane. Traseul competiţiei se va derula de-a lungul unui drum forestier, pe o lungime de 15 kilometri şi poate fi accesibil fiecărui ciclist, indiferent de pregătire. Pe parcursul traseului se succed zone de urcat şi coborât pe drum de macadam şi pământ, alternând cu zone de teren plat. Atenţia concurenţilor va fi pusă la încercare pe ultima parte a traseului unde vor întâlni curbe bruşte şi şanturi adânci care trebuie abordate cu grijă. Concursul este accesibil persoanelor de toate vârstele, iar înscrierea pentru unul dintre cele 250 de locuri se face online pe site-ul http://www.biciclete.ro/concurs/index.php. La aceeaşi adresă de Internet sunt disponibile informaţii cu privire la traseu, modalitatea de înscriere, plata taxei de înscriere, program, premii şi posibilităţi de cazare. Copiii până în 14 ani pot fi înscrişi doar cu acordul părinţilor, care îi şi pot însoţi pe traseu. Pentru cei mai mici participanţi, organizatori pregătesc premii surpriză.

De asemenea, pentru cei care vor să participe, însă nu deţin o bicicletă, va exista posibilitatea închirierii de biciclete. La sfârşitul competiţiei, toţi cei care au luat startul sunt înscrişi automat la tombola cu premii constând în piese şi accesorii de bicicletă, iar marele premiu este o bicicletă hard tail.

De asemenea, organizatorii pregătesc celor pasionaţi de cicloturism nouă trasee în zona Dobrogei, acestea urmând a fi publicate şi pe forumul Constanta Cycling Team.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii