Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment istoric Enes Sali, de la Farul Constanţa, a devenit cel mai tânăr debutant din istoria Naţionalei României

ro

14 Nov, 2021 20:51 3592 Marime text
 
  • Enes Sali a jucat din minutul 82 al partidei Liechtenstein - România 0-2.
 
Echipa naţională de fotbal a României a disputat în această seară ultimul meci din grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2022, adversară fiindu-i, în deplasare, la Vaduz, selecţionata din Liechtenstein, ultima clasată.
 
Înaintea partidei, tricolorii ocupau locul trei în serie, iar, pentru a prinde poziţia secundă şi a merge astfel la baraj, aveau nevoie de victorie în Liechtenstein, iar Islanda să facă egal sau să câştige pe terenul celei de-a doua clasate, Macedonia de Nord.  
 
România a învins Liechtenstein cu 2-0 (Man 7, Bancu 87), însă, în cealaltă partidă, Macedonia de Nord a învins Islanda cu 3-1 (după ce, la un moment dat, oaspeţii au egalat), astfel că tricolorii au ratat prezenţa la baraj.   
 
În meciul din Liechtenstein, s-a înregistrat şi un moment istoric pentru fotbalul românesc, fotbalistul Enes Sali, de la Farul Constanţa, devenind, la 15 ani şi opt luni, cel mai tânăr debutant din istoria Naţionalei de seniori!
 
Enes a fost trimis pe teren de selecţionerul Mirel Rădoi în minutul 82, doborând recordul lui Cristian Manea, de la CFR Cluj, dar originar din comuna constănțeană Agigea și lansat în fotbalul mare de FC Viitorul! Acesta susținuse primul său meci la Naționala mare în iunie 2014, în partida România - Albania, pe când avea 16 ani şi zece luni.
 
România (selecţioner, Mirel Rădoi) a jucat în Liechtenstein cu: Fl. Niţă - Cr. Manea, Rus, Burcă, Bancu - Stanciu (cpt.) (63 Maxim), Nedelcu, Moruţan (73 I. Hagi) - Man (74 Cicâldău), Puşcaş (63 Alibec), Ivan (82 E. Sali).  

În al treilea meci de astăzi din grupa României, Armenia – Germania 1-4.
 
Clasament final grupa J: 1. Germania – 27p, 2. Macedonia de Nord – 18p, 3. România – 17p, 4. Armenia – 12p, 5. Islanda – 9p, 6. Liechtenstein – 1p.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): captură Youtube FRF TV

Citeşte şi:


Farul Constanţa
Virgil Ghiţă şi Enes Sali, în lotul României pentru meciul cu Liechtenstein


Marian Aioani, de la Farul Constanţa, rezervă în România - Islanda. Doar egal pentru tricolori

Cel mai tânăr debutant la Națională
Enes Sali, gata să preia ștafeta de la Cristian Manea. Constanța și recordul istoric sub tricolor (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii