Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:00 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii pentru Constanţa, la Campionatul Naţional de atletism. Nu a lipsit aurul!

ro

08 Feb, 2021 00:00 3909 Marime text
  • Angela Veronica Olenici şi Marius Bîra, de la CSU Simona Halep, au devenit campioni ai României.
  • Ioana Manoliu, de la CS Farul Constanţa, a obţinut trei medalii, la săritura lungime şi la triplusalt.  
  • La aruncarea greutăţii, Mădălina Manole (CSS Tulcea - CS Farul) a urcat de două ori pe podium.
 
La Bucureşti s-a disputat etapa finală a Campionatului Naţional de atletism în sală, întrecere rezervată categoriilor seniori şi tineret, iar pe podium (pe toate treptele sale) au urcat şi reprezentanţi ai Constanţei.
 
La 1.500 m, Angela Veronica Olenici (CSU Simona Halep; antrenor, Marga Barbu) a ocupat locul patru la seniori şi prima poziţie la tineret, devenind astfel campioană naţională, cu 4:28.65. Angela a cucerit medalie şi la 800 m, bronz la tineret cu 2:14.07, performanţă care a fost a şasea la seniori. "Mulţumesc pentru încredere şi răbdare doamnei antrenoare Marga Barbu", a fost mesajul Angelei Olenici.

Un alt atlet de la CSU Simona Halep Constanţa, Marius Bîra, a obţinut medalia de aur la tineret în proba de aruncare a greutăţii, cu 16.41 m, iar la seniori a fost al patrulea. Ioana Manoliu, de la CS Farul (antrenoare, Carmen Botea), a intrat în posesia a trei medalii, două la tineret şi una la seniori: la săritura în lungime (cu 6,05 m - cea mai bună performanţă de până acum din sezon) - argint la tineret, bronz la seniori; la triplusalt (12,92 m) - bronz la tineret (locul 4 la seniori).
 

Mădălina Manole, şi ea dublă medaliată

 
Vicecampioană naţională la tineret şi medaliată cu bronz la seniori a devenit şi Mădălina Manole (CSS Tulcea - CS Farul Constanţa; antrenor, Gheorghe Ciulei), la aruncarea greutăţii, cu 12,57 m, după cum ştafeta masculină de 4X400 m a CS Farul, în alcătuirea Ionuţ Vasile, Andrei Sterea, David Năstase şi Alexandru Toader, a cucerit argintul la tineret, cu 3:07.97 (al cincilea timp de la seniori). 
 

Aproape de podium

 
Andreea Lefcenco (CS Farul - CSU Piteşti; antrenor, Alin Larion) s-a clasat aproape de podium la seniori, pe locul cinci, cu 12,89 m, la triplusalt, după cum Vlad Bădescu (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion) a fost al patrulea la tineret (şi al şaselea la seniori), la triplusalt (14,33 m). Poziţia a patra la tineret, la 60 m garduri (cu 8,63 s) i-a revenit şi lui Călin Dumitrache (CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion), atletul ocupând locul zece la seniori. De asemenea, un alt elev de-al lui Alin Larion, Alexandru Toader (CS Farul - CSU Simona Halep), a fost al cincilea la tineret, la 400 m, şi al şaptelea la seniori, cu 49,89 s. 
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini de la Campionatul Naţional din Bucureşti. 

Sursa foto: Ioana Manoliu, Angela Olenici, Alin Larion  
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii