Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:30 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletism Constanţa a urcat pe podium şi la Campionatul Naţional de probe combinate

ro

22 Mar, 2021 00:00 3847 Marime text
  • Leonard Durău (CSS1 Constanţa) şi Dragoş Silvestru (CS Farul - CSU Galaţi) - vicecampioni naţionali.
  • Ioana Manoliu (CS Farul) şi Cristina Stancu (CSS1 Constanţa - CS Farul) - medaliate cu bronz.
  • Leonard este fiul fostului mare handbalist Cornel Durău, medaliat olimpic şi mondial cu echipa României.
 

La Bucureşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional de probe combinate în sală, întrecere rezervată categoriilor de vârstă seniori, Under-23, Under-20, Under-18 şi Under-16.

Printre medaliaţi s-au numărat şi reprezentanţi ai cluburilor constănţene. Leonard Durău, de la CSS1 Constanţa (antrenori, Coculeana şi Ioan Oltean) a cucerit medalia de argint la heptatlon juniori 3, cu 3.367 de puncte. Leonard este fiul fostului mare handbalist Cornel Durău, medaliat olimpic şi mondial cu echipa României. De curând, Leonard Durău a urcat pe podium şi la faza finală a Campionatului Naţional de juniori 3 (sportivi cu vârsta de până în 16 ani), care s-a disputat la Bacău. Tânărul atlet a cucerit aurul, devenind campion naţional, la triplusalt, iar la săritura în înălţime a obţinut medalia de argint. Distincţiile de la Bacău au fost primele sale medalii naţionale!
 

După primele trei probe, era pe locul întâi la seniori

La Campionatul de probe combinate, vicecampion naţional, la heptathlon tineret (cu 4.468 de puncte), a devenit şi Dragoş Silvestru (CS Farul Constanţa - CSU Galaţi; antrenor, Alin Larion). După primele trei probe, Silvestru ocupa locul întâi la seniori, iar după prima zi de întreceri se afla pe poziţia a treia în acelaşi concurs al senirilor. Alin Larion a mai avut un elev în concurs, pe Călin Gabriel (CSU Simona Halep Constanţa), care a concurat tot la heptathlon seniori şi U-23 şi care, chiar dacă nu a urcat pe podium, a avut şi el o evoluţie reuşită, acumulând la final 3.541 de puncte.


Au stabilit şi recorduri personale

„Bucurie maximă pentru un antrenor cu 2 sportivi calificați la acest campionat național: Dragoş Silvestru şi Călin Gabriel Dumitrache. Recorduri personale pentru atleți care au reușit să încheie probele de alergări, sărituri și aruncări cu zâmbetul pe buze și într-un spirit extraordinar de camaraderie cu ceilalţi competitori. Un atlet cu o familie foarte frumoasă (n.r. Dragoş Silvestru), venit la Constanța tocmai de la Fântâna Mare, Jud.Tulcea, selecționat de prof. Niculina Chiricuţă, cea care i-a insuflat iubirea pentru atletism, care a lucrat frumos cu Carmen Botea și de la care a deprins taine ale celui mai frumos sport, azi medaliat cu argint!”, a fost mesajul lui Alin Larion. Călin Dumitrache este din Câmpina.
 

Bronz pentru Ioana Manoliu şi Cristina Stancu

Nu în ultimul rând, pe podiumul de la probe combinate au urcat şi Ioan Manoliu (CS Farul Constanţa; antrenor, Carmen Botea), şi Cristina Stancu (CSS1 Constanţa - CS Farul; antrenori, Coculeana şi Ioan Oltean), ambele atlete obţinând medalia de bronz la pentathlon, Ioana Manoliu la tineret (cu 3.181 de puncte), iar Cristina Stancu la junioare 1 (cu 2.637 de puncte). În aceeaşi probă, a evoluat şi Tania Borisov (LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa - CS Farul; antrenor, Gabriel Zaharia), care, cu 2.491 de puncte, s-a clasat pe locul patru la junioare 1.

Sursa foto: Facebook (Coculeana Oltean, Alin Larion, Ioana Manoliu)

Citeşte şi:

CSS1 Constanţa
Leonard Durău, campion naţional la atletism. E fiul fostului mare handbalist Cornel Durău!


Constanţa
Din dragoste pentru stetoscop şi medalii! Ioana Manoliu, campioană la atletism şi studentă la Medicină

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii